Hlavní obsah

Hasiči v Kopytově dostali nové zásahové vozidlo

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední listopadový víkend patřil v bohumínské místní části Kopytov nejen hasičům, ale i všem jejich nadšencům a příznivcům. Odehrával se zde slavnostní křest nového zásahového automobilu dobrovolných hasičů z Kopytova.

Foto: Jan Dvořák

Nové vozidlo kopytovských hasičů.

Článek

"Pořídit si dopravní automobil se naše sdružení rozhodlo už před třemi lety, kdy výjezdová jednotka v rámci jednání s městem o obnově vozového parku raději preferovala nákup cisterny než dopravák. Jelikož si vážíme toho, že město Bohumín má zájem jednotce vozový park inovovat, tak jsme se rozhodli, bude-li to v naší moci, obměnit zastaralou avii svépomocí," sdělil Michal Mlynkec, jeden z kopytovských hasičů.

Nákup dopravního automobilu schválila výroční valná hromada v lednu tohoto roku. Hasiči hledali vůz, který by splňoval jejich podmínky pro zásah, navíc však musel vyhovovat i pro práci s mladými hasiči, kteří se vozidlem budou dopravovat na soutěže.

"V jarních měsících sbor plánuje v úložném prostoru přestavbu pro uložení základní techniky, například motorové pily, kalového čerpadla, hasicího přístroje a podobně," doplnil Mlynkec.

Na slavnostním předání nechyběly ani spřátelené sbory, jako například dobrovolní hasiči z Havířova-Města, Rychvaldu, nebo polských Gorzyc. Po slavnostním ceremoniálu před hasičskou stanicí se hasiči přesunuli do místní kapličky, kde proběhla slavnostní mše.

"Všude se šetří, a tak získat jakékoliv peníze nebylo vůbec jednoduché, a proto tedy velký dík patří těm sponzorům, kteří žádost akceptovali a jejichž finance tak mohly být využity k nákupu nového vozidla," uvedl Mlynkec.

Příjemnou tečkou celého ceremoniálu se na závěr pro ty nejmenší stal lampionový průvod. Celé akci přálo slunečné počasí. Nechybělo tradiční bohaté občerstvení.

Video z předání můžete shlédnout zde

Reklama

Výběr článků

Načítám