Hlavní obsah

Hanka Kynychová se vrhla na zahradničení a chov drůbeže, ale profesi cvičitelky zatím neopouští

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Hance Kynychové se mluví pouze jako o úspěšné cvičitelce. Čekali byste ji třeba na stavebním veletrhu v sektoru věnovaném zahrádkám a zahradničení? Proč ne, každá paní domu se přece stará o vše, co s ním souvisí, tedy i se zahradou, ale Hanka má překvapivě velmi blízko k tomuto oboru.

Foto: Archiv Hanky Kynychové
Článek

„Vždycky mě to táhlo ke sportu, ale rodiče rozhodli, že půjdu studovat na zahradnickou školu, která byla v Bzenci, což bylo kousek od Kroměříže, kde jsem vyrůstala. Sice jsem se po maturitě stala vychovatelkou na internátu a začala se aktivně věnovat aerobiku, ale když jsem si pak v Praze pořídila dům, k zahradničení mě to zase hezky vrátilo," vysvětlila cvičitelka.

Z Mezinárodního stavebního veletrhu v Brně, který probíhá až do 26. dubna, si odvezla hned několik sazeniček, a i když se jí o zahradu starají kamarádi Kristýna a Ondřej, chce se jí začít věnovat víc i sama.

„V poslední době se u mě začaly znovu objevovat zahradnické pudy, takže přátele (přes zahradničení) už možná budu mít brzy jen na telefonu," dodala Hanka s tím, že už přemýšlí, co a kam letos vysadí či vyseje.

A aby toho nebylo málo, zdá se, že Hanka se stane také chovatelkou domácího zvířectva. Od další své kamarádky totiž před nedávnem dostala devět živých kuřat, které s dětmi vypiplala v teple svého obýváku, a tak když jim Hančin manžel postavil na zahradě vedle bazénu kurník, stala se z ní také úspěšná chovatelka drůbeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám