Hlavní obsah

Gwyn Ashton zahraje na Malé scéně za oponou ve Valašském Meziříčí a natočí záznam z koncertu

Novinky, Ondřej Smolka

Bluesrockový kytarista Gwyn Ashton se vrací do Valašského Meziříčí, aby zde představil své skladby v akustické podobě v rámci Europe Solo Blues Tour a natočil zde záznam z koncertu. Koncert se uskuteční na Malé scéně za oponou v neděli 30. listopadu, kde v komorním prostředí zahraje od 19.30 hodin.

Foto: Promo Gwyn
Článek

Gwyn Ashton je rodák z britského Walesu, ale už v útlém věku se přestěhoval do Austrálie, kde žije dodnes. Poté, co s vlastní kapelou projel celý australský kontinent, se vydal do světa, po kterém cestuje ať už s kapelou nebo sám.

Postupem času se Ashton stal miláčkem nejen evropského bluesového publika, ale také českého, neboť se zde vrací vystupovat několikrát do roka. Vyznavači blues ve Valašském Meziříčí mohli jeho koncert navštívit letos v březnu, kdy přijel v triu s Lukášem Kytnarem a Romanem Víchou.

Záznam z koncertu

Na Malé scéně za oponou se představí v rozdílném programu sám s akustickou kytarou. „Nedělní koncert australského kytarového mága Gwyna Ashtona na Malé scéně za oponou bude oplývat výjimečností. Komorní prostory pódia ve velkém sále nabízejí unikátní atmosféru a jedinečný zážitek, a to potvrzuje také Gwyn Ashton, který zde odehraje sólový akustický koncert v rámci Euro Solo Blues Tour 2014 a zároveň bude natáčet jeho záznam pro účely vydání živé nahrávky z tohoto turné,” sdělil Ondřej Smolka, PR Manager Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí.

„Jedná se o neopakovatelnou příležitost stát se součástí takovéto akce a zároveň je to první natáčení v prostorách Malé scény za oponou. Diváci se tedy mají na co těšit,” dodal Smolka.

Dynamická směs blues, country, jazzu a reggae tak dostane v podání akustických nástrojů odlišný nádech. Jak sám interpret říká: „Jsem rád, když můžu vystupovat sólově. Člověk k hudbě přistupuje úplně jinak a já při tom používám kopák, oktávový pedál, kytarové smyčky i harmoniku. Je to opravdu přirozené a rád s tím vycházím na ulici tak jak staří bluesmani v třicátých letech, jen s malou elektronickou pomocí. Líbí se mi ten kovový syrový zvuk staré železné kytary. Je to nejlepší zvuk na světě.”

Vstupenky na koncert australského kytarového mága na Malé scéně za oponou jsou k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám