Hlavní obsah

Gastrofestival Chuť Jeseníků přichází se soutěží pro kuchaře amatéry. Budou vařit v restauracích

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník "malé regionální reality show", jak soutěž nazývají sami organizátoři, hledá soutěžící. Ty, kteří rádi vaří a nebojí se stoupnout si za sporák a gril v restauraci. Uvař to! s Whirlpool letos hostí šumperské PředMěstí a jesenická Vila Elis.

Foto: Tereza Schreiberová

Vyzkoušet si jaké to je vařit v restauraci nyní dostávají obyvatelé Jeseníků.

Článek

"Vloni v kuchařské soutěži vyhrál Petr Mrázek ze Šumperku. Od hlavního sponzora akce si odnesl ceny za 15 tisíc. I letos bude výhra stát za to. Ti nejlepší si odnesou multifunkční troubu Jet Chef za osm tisíc," láká soutěžící Jana Kouřilová z pořadatelského sdružení Jeseníky přes hranici.

Soutěž kuchařů amatérů je připravena v rámci gastronomického festivalu Chuť Jeseníků, který probíhá v horách pod Pradědem po celé léto. 

Princip soutěže je jednoduchý: Soutěžící sestaví zajímavé menu, s nímž se přihlásí pořadatelům. Bude-li menu originální, dostane příležitost uvařit jej v počtu 15-20 porcí přímo hostům restaurace. Každý týden jeden soutěžící, kterého budou hodnotit přímo hosté. Suroviny hradí pořadatelé, takže účast v soutěži kuchaře-amatéry nic nestojí. 

"Uvař to! s Whirlpool letos poprvé pořádáme v Jeseníku. Zde bude hra zaměřená na grilování v restauraci Vila Elis. Každou srpnovou středu bude letní terasa restaurace patřit jednomu odvážlivci. Přihlášky do jesenického kola mohou milovníci grilování směřovat na lars.janis@vilaelis.cz nebo tel. 731 138 718," uvedla konkrétní informace Jana Kouřilová.

V Šumperku budou soutěžící vařit hostům své menu každý srpnový čtvrtek. Přihlášky do šumperského kola se podávají na kavarna@predmesti.cz nebo tel. 776 292 908. 

Výherci budou známi po proběhnutí všech soutěžních večerů na začátku září. Kromě hodnotné ceny si odnesou také nabídku na uspořádání gastronomického večera v obou soutěžních podnicích. 

Reklama

Výběr článků

Načítám