Hlavní obsah

Frýdek-Místek zahájil opravy a čištění komunikaci díky mírné zimě dříve

Novinky, Jana Matějíková

Mírná zima umožňuje spustit opravy komunikací mnohem dříve. Technické služby namísto odklízení sněhu zahájili lokální opravy dlážděných chodníků a také provizorní opravy výtluků na komunikacích v majetku města. Zároveň pracují na údržbě mostních konstrukcí a čištění komunikací v okrajových částech.

Foto: TS a. s.

Chodník M. Majerové.

Článek

„V současnosti vykonáváme práce, které bychom obvykle zahájili až s příchodem jara. Počasí a teploty jsou natolik příznivé, že jsme s nimi začali už nyní, a to i s ohledem na vytíženost zaměstnanců, kteří by se jinak věnovali odklízené sněhu. Předláždili jsme dva chodníky v lokalitě M. Majerové, jeden již byl za hranicí životnosti a ve druhém se držela voda. Teď jsou opraveny.  Pracujeme taky ve vnitrobloku ulice Mánesova a Jeronýmova, kde upravujeme schodiště a vybudujeme nájezdy pro kočárky. Za sebou už máme opravu podchodu k autobusovému nádraží, který býval po vydatných srážkách často zatopen. Vyměnili jsme podélné zamřížované žlaby pod schodišti, což by mělo problém dostatečně eliminovat. Zároveň jsme se v okrajových částech pustili do likvidace drnů kolem komunikací a chodníků a do jejich čištění,“ přiblížil práce předseda představenstva TS a. s. Jaromír Kohut s tím, že v nejbližších dnech mají v plánu také opravu odvodnění před garážemi na ulici Vrchlického.

„Díky mírné zimě ušetřily technické služby na posypovém materiálu dva miliony korun. Peníze tak budeme moci vložit do oprav většího počtu chodníků a komunikací, než bylo plánováno. Například již nyní realizujeme opravu chodníku na ulici Mánesova, se kterou se původně nepočítalo,“ doplnil náměstek primátora Karel Deutscher, který má dopravu ve své kompetenci.

Technické služby spotřebovaly v období od listopadu 2018 do února 2020 celkem 215 tun soli a 86 tun strusky. Ve srovnání se stejným obdobím 2018/2019 to je více než 80procentní úspora.

Reklama

Výběr článků

Načítám