Hlavní obsah

Fotbalové akademii má sloužit nový tréninkový areál na ostravských Bazalech

Novinky, Josef Zajíc

Fotbalový areál na Bazalech v Ostravě projde rekonstrukcí. Díky společnému projektu města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Fotbalové asociace České republiky a FC Baníku Ostrava vznikne moderní tréninkový areál. Bude sloužit fotbalové akademii, jejíž základ utvoří mladí talentovaní fotbalisté z kraje.

Foto: Josef Zajíc

Fotbalová akademie se chystá na ostravských Bazalech. Vizualizace budoucí rekonstrukce.

Článek

Ostrava je jediným krajským městem, kde zatím fotbalová akademie nefunguje. Účastníci projektu o tom podepíší společné memorandum.

Současná hlavní plocha bude rozšířena a bude sloužit buď jako tři příčná tréninková hřiště, nebo jako hřiště standartních rozměrů pro mistrovské zápasy juniorů a dorostu. V místě stávajícího tréninkového hřiště vyroste jedno standartní hřiště s umělou trávou a jedno s přírodním trávníkem.

Počítá se s využitím dalších ploch v budoucím areálu, které budou sloužit jako speciální tréninkové plochy k posilování, nácviku obratnosti, vytrvalostním cvičením a dalším sportovním aktivitám.

Novinkou bude 60 metrů dlouhá krytá běžecká dráha v objektu vybudované tribuny. Celkově vznikne pět hřišť na pozemku města Ostravy, počítá se s využitím i šestého hřiště, které je zatím v soukromých rukou.

„Hlavní objekt bude mít ve finální podobě 10 šaten, posilovnu, rehabilitaci, zázemí pro lékaře, fyzioterapeuty, trenéry, prostory pro stravování, tělocvičnu s hřištěm pro sálovou kopanou včetně hlediště a také technické zázemí,” informoval ve středu 8. února náměstek primátora města Ostravy Ing. Martin Štěpánek.

„Vzhledem k tradici Bazalů chceme zachovat jejich fotbalový charakter. Projektovaná cena rekonstrukce celého areálu dosahuje částky 201 miliónů korun za výstavbu - z toho 116 miliónů Kč na nový hlavní objekt a zázemí, 30 miliónů Kč hřiště a 55 miliónů za terénní úpravy, opěrné zdi a nové rozvody elektřiny a vody. Osmnáct miliónů bude stát demolice. Moravskoslezský kraj přislíbil částku 70 miliónů korun,” dodal Martin Štěpánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám