Hlavní obsah

Formace Karel Gott revival Morava zahraje na Neslýchaně zábavném večeru v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z formací, která zahraje v pátek 14. září v rámci dnes již tradičního Neslýchaně zábavného večera ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži, bude Karel Gott revival Morava. Frontmanem kapely je zpěvák Josef Bouda, který poskytl následující rozhovor.

Foto: archiv Josef Bouda

Jádro formace Karel Gott revival Morava: Josef Bouda Radek Verner.

Článek

Pomalu začíná nová sezóna. Co vás čeká a nemine?

Nová sezóna začíná? Kdy skončila ta stará? (smích). Vzpomínám si na staré známé: „Dobří mají sezónu stále!“ (smích). Dovolená nebyla, jede se celé prázdniny a spousta věcí navazuje na letošní podzim a zimu. Tím, čím budeme ten poprázdninový čas startovat, je Bučovické setkání přátel československé taneční hudby, fanoušků naší formace 8. září. Hosty budou Bohuš Matuš, který letos slaví své půlkulatiny, Láďa Pavluš a další, přičemž součástí bude dětské odpoledne.

Hned 14. září budeme součástí dalšího ročníku Neslýchaně zábavného večera v Kroměříži. S Hanzem Sedlářem a Hands Dance jsme jediní účinkující, kteří byli součástí všech ročníků. Sledujeme to nesmírné a obdivuhodné úsilí pořadatelů a každý rok s pokorou přijímáme pozvání. No a je to neskutečné, ale je to tak - začneme s přípravou vánočních programů a již dnes mohu slíbit koncerty v Kozlanech, Ždánicích, Mokré-Horákov, Letonicích a samozřejmě doma v Bučovicích.

Kde všude jste hráli v minulé sezóně?

Vzpomínám na mimořádnou Letní noc při vinných trzích v Čejkovicích, kdy by tamní atmosféru mohl závidět leckterý festival. Vzpomenu koncert pod otevřeným nebem v Lednici, letní noci nad brněnskou přehradou v kultovním Pryglbaru Brno, v Dubé, Dolní Moravici, v Plzni, Praze, také koncert na výstavišti v Kroměříži nebo Olomouci, a k tomu těch krásných svateb. Těch bylo. Ale rozjeli jsme se po celé republice a bylo to léto, jak má být. Sem tam se stalo, že ti, kteří nás sledují, ztráceli přehled, kde právě jsme. Těch adres bylo obrovské množství. Od března navíc - a to je splněný dětský sen - spolupracuji s rádiem JIH, které mi dalo příležitost a já jsem za ni vděčný.

Vraťme se ještě k Neslýchaně zábavnému večeru v Kroměříži. Tam nebudete hrát poprvé. Proč?

Jak jsem již naznačil, patříme mezi ty - a není jich mnoho, kteří účinkovali při těchto večerech od začátku. Jsme za to vděční, atmosféra při těchto večerech je neskutečná. Těšíme se na letošní ročník a na setkání s přáteli, které potkáváme již několik let při této příležitosti. No a na otázku proč nejsme poprvé, odpovím jednoduše - jsme si blízcí, cítíme to stejně a všichni vidí, jak příležitost vystoupit v rámci této akce vnímáme.

Které písně Karla Gotta patří ve vaší show k těm nejžádanějším a které k těm pro vás k těm nejnáročnějším?

Já po dvanácti letech, co jezdím s tímto revivalem, neznám jedinou nenáročnou píseň z repertoáru Karla Gotta. Naopak. Před deseti lety se mi zpívalo snáz. Možná je to pocit odpovědnosti, který se násobí s přibývajícími léty, možná se mi hlas mění, možná působí moje alergie, prostě je to tak. Nikdy jsem nepoužil a nemám playback. Takže při řadě vystoupení bojuji - ne s písněmi, ale s indispozicí, únavou či špatným ozvučením. Víte, zpívat písně Karla Gotta je nesmírně zodpovědný úkol, který když splníte, tak se můžete alespoň na chvíli cítit jako král!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám