Hlavní obsah

Filmový klub v Přibyslavi funguje již přes jedenáct let

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Filmového klubu v Přibyslavi na Vysočině má za sebou již dlouhou historii. Jakub Šnýdl z Filmového klubu přiblížil všechno o jeho historii i budoucnosti.

Foto: Filmový klub Přibyslav

Kulturní dům Přibyslav

Článek

Úplně první akce Filmového klubu proběhla již dávno. "A to v sobotu 19. ledna 2002, Filmový klub Přibyslav tak má už více než jedenáctiletou tradici. Za tuto dobu jsme uvedli asi 170 filmů a uskutečnilo se asi 90 koncertů," zavzpomínal Šnýdl.

Takovýto projekt potřebuje také personální zabezpečení. Ve Filmovém klubu je to lehce jinak, jak přibližuje Šnýdl: "V týmu Filmového klubu jsou v současnosti tři lidé: předseda Vladimír Šnýdl, Martin Musil a já, Jakub Šnýdl. Tito tři lidé mají na starost dramaturgii, výběr filmů a kapel, propagaci i realizaci akcí. Pomáhá nám ale vždy i pár našich kamarádů." 

Filmový klub není jen pro dospělé. Ovšem jen z části. "V minulých letech jsme několikrát připravili promítání pro děti. Aby však taková činnost měla smysl, je nutné se tomu věnovat systematicky. Na to ale nám čas nezbývá, neboť stále cestujeme mezi Přibyslaví a Prahou a filmovému klubu se věnujeme dobrovolně ve svém volném čase," vysvětlil Šnýdl. 

"Už od začátku je cílem Filmového klubu Přibyslav rozhýbat stojaté vody přibyslavského kulturního života, nabídnout alternativu k diskotékám, zábavám a ochotnickému divadlu. Důležitá je také snaha představovat i regionální kapely," uvedl Šnýdl.

A jaké jsou plány do budoucnosti? "Plány do budoucna jsou jasné: udržet si stávající návštěvníky a usilovat o získání nových. To znamená především zachovat rozmanitou a kvalitní dramaturgii," dodal Jakub Šnýdl.

Související témata:

Výběr článků

Načítám