Hlavní obsah

Film od Yorga Zoise ukazuje, jak snadno v EU nastartovat podnikání

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alex je pětadvacetiletý mladík, který nadevše miluje tanec. Nejraději by jím vyplnil celý svůj život – jenže ve svém věku už naráží na to, že má také povinnosti. A mezi ně patří i nutnost pracovat. Proč by ale měl mít nudné zaměstnání, kde se bude trápit?

Foto: Roman Smetka

Alex v práci, která ho nebaví

Článek

Díky Evropské unii může Alex nastartovat své podnikání a uplatnit se právě v tom, co miluje – v tanci. Fanoušek hudby a tance je hlavním hrdinou filmu Na párty jako ryba ve vodě, který natočil řecký režisér Yorgos Zois jako součást kampaně #EUandME. Ta mladým lidem ukazuje výhody a hodnoty, které EU zajišťuje a reprezentuje.

Film je ke zhlédnutí na https://www.youtube.com/watch?v=hW7kfznvk4I

Mladí lidé po škole často neví, kam dál. Buď jim chybí sebejistota a praxe, takže se bojí hned ponořit do pracovního procesu, nebo třeba mají představu o vlastním byznyse, jenže postrádají peníze na jeho rozjezd.

Evropská unie podporuje získávání zkušeností, ať už při studiu v zahraničí, nebo účastí na programech, které zajistí praxi. Obrovským bohatstvím jsou mladí lidé, kteří mají dobrý nápad a motivaci začít podnikat. Pokud mají pochybnosti a potřebují své plány konzultovat, je jim připravena poradit síť Enterprise Europe Network. Výjimkou není ani poskytnutí finanční podpory na rozjezd firmy!

Pět známých a talentovaných režisérů natočilo pro kampaň #EUandME pětici krátkých snímků, které mají mladým lidem ukázat, že mnohé hodnoty a výhody, které denně využívají, tu jsou díky Evropské unii. Ať už se jedná o snadné cestování do ciziny, podpora startu podnikání nebo třeba ochrana lidských práv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám