Hlavní obsah

Festivalu ptactva se zájemci mohou zúčastnit i na Chomoutovském jezeře

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 5. října se sejdou pozorovatelé ptactva v 7.30 hodin na parkovišti u Chomoutovského jezera za křižovatkou směr Březce, aby se společně zúčastnili Festivalu ptactva. Ornitologickou exkurzi pro veřejnost pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorovatelé ptactva se sejdou na Chomoutovském jezeře.

Článek

První říjnový víkend (4. a 5. října) je zasvěcen Festivalu ptactva v celé Evropě. V České republice jej organizuje pro veřejnost Česká společnost ornitologická, její regionální pobočky a další spřátelené organizace věnující se ochraně přírody a ekologické výchovy.

Na místo srazu je spojení autobusem z Olomouce, buď linkou 764 (odjezd 6.45 hod. z autobusového nádraží v Olomouci, příjezd na zastávku Chomoutov - škola v 7.13 hod.) nebo linkou 20 (odjezd z Náměstí Hrdinů v 6.59 hod., příjezd na zastávku Chomoutov - škola v 7.18 hod.). Ze zastávky se jde pěšky Písečnou ulicí a poté po louce kolem jezera.

Na Chomoutovském jezeře budou k vidění protahující druhy severských kachen a další zajímaví ptáci mokřadů a rákosin. V plánu je i ukázka odchytu a kroužkování ptáků. Předpokládaný konec exkurze je kolem poledne. Trasa bude dlouhá zhruba 2 kilometry a k exkurzi se je možno připojit kdykoliv v jejím průběhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám