Hlavní obsah

Festival Boskovice 2011 začíná už za týden

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multižánrový kulturní program a jedinečnou atmosféru nabídne jistě i letos od 7. do 10. července festival pořádaný Unijazzem na podporu židovské čtvrti v Boskovicích.

Foto: Karolína Kudláčková

Malá scéna za boskovickým muzeem láká na věhlasné i nadějné nováčky mnoha hudebních žánrů.

Článek

Akce se již 19 let koná doslova v celém historickém centru malebného moravského městečka. Velké večerní koncerty jsou umístěny do letního kina pod hradem, na jehož nádvoří naopak návštěvníci mohou shlédnout divadelní představení.

Špičkový evropský jazz a blues je k slyšení v opraverném zámeckém skleníku i na malé scéně za muzeem, komorní hudba v nádherném prostoru synagogy. Nekonvenční prostor skýtá také ubytovací zóna – stanové městečko totiž tradičně vyroste v dolní části zámecké zahrady.  

Ve čtvrtek 7. července odpoledne otevírají festival vernisáže hned pěti výstav v městském muzeu, první dokumentární snímky z cyklu Film a sociologie a vystoupení Preßburger Klezmer Band.

Program probíhá paralelně na několika místech, a diváci tak často nemají lehkou volbu, čemu dát z pestré nabídky přednost. Mezi největší taháky letošníku ročníku budou bezesporu patřit koncerty skupin Plastic People of the Universe a Garage v rámci jejich společného vzpomínkového turné, které se odehrají v sobotu 9. července večer.

Do té doby lze navštívit kino, kde se koná den polského filmu, či představení vesměs amatérských, ale rozhodně originálních divadelních uskupení jako je například Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka. Pořadatelé již několik posledních ročníků nezapomínají ani na program pro děti a zázemí ve Všehodílně.

Více informací o programu najdete na: www.boskovice-festival.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám