Hlavní obsah

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku okoření zabijačka

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydské farmářské trhy budou ve čtvrtek 7. listopadu patřit zabijačce. Kromě tradičních výrobků a produktů se budou podávat a prodávat i tradiční zabijačkové speciality.

Foto: Jana Matějíková

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku - zabijačka.

Článek

Zabijačkové farmářské trhy zahájí v 9 hodin primátor města Michal Pobucký. Dopoledne, kolem desáté hodiny, bude připravena ukázka porcování prasete a až do jedné hodiny odpolední budou k dobré náladě vyhrávat muzikanti s houslemi a harmonikou.

Mezi prodejci budou řezníci a uzenáři z Petřvadlu, Návsí u Jablunkova, Větřkovic, Trojanovic, ale také Krnova a Lipníku nad Bečvou. Nabízet budou ovar, zabijačkovou polévku, vařená kolena, jelita, jitrnice a další zabijačkové pochoutky. Návštěvníci tak budou mít možnost porovnat výrobky a chutě specialit z různých oblastí. Mimo to se bude podávat také guláš, kýta na grilu, bramboráky, langoše nebo halušky se slaninou a zelím. Zapít to bude možné pivem z okolních pivovarů, svařeným vínem nebo medovinou.

Na trhu samozřejmě nebudou chybět sýry, vejce, zelenina, pečivo, řemeslné výrobky a květiny. Prodávat se budou také nože z chirurgické oceli, jejichž výborné vlastnosti zaručuje tradiční ruční výroba v kombinaci s moderní technologií. 

Termíny konání Beskydských farmářských trhů:

21. 11. – ŘEMESLA  

5. 12. – ADVENT  

19. 12. – ADVENT  

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám