Hlavní obsah

Farmářské trhy jsou hitem i v Ostravě

Novinky, Monika Dušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. dubna budou v 9.00 hodin zahájeny Farmářské trhy na parkovišti OC Futurum Ostrava.

Foto: Farmářské trhy, o.s.
Článek

V době, kdy bývalá zemědělská velmoc Česká republika dováží většinu zeleniny a to často i z druhé strany zeměkoule a český česnek není možné nikde koupit, se našlo ideální řešení. Vznikly farmářské trhy. A najednou existují čeští a moravští dodavatelé všeho možného a je jich dost na to, aby v Ostravě mohlo vzniknout několik tržišť zároveň. Jedním z nich je Obchodní centrum Futurum.

„Návštěvníci zde najdou více než 25 stánků nejen lokálních farmářů ze severní a jižní Moravy, trhy budou mít též vlastní Farm menu, budou se dělat ochutnávky, happy hours a chystáme spoustu dalších akcí např. na velikonoce, jarmarky, vinobraní…," říká Project manager obchodního centra Robert Cichoň. 

„Zboží budou dodávat místní zpracovatelé a výrobci,“ sdělil Cichoň a dodává: „Opravdu není nutné nakupovat brambory z Polska nebo třeba víno z Nového Zélandu, když je jím Morava proslulá.“ 

Šéfkuchař farmářských trhů Radek Příhonský z vybraných surovin od farmářů z našeho trhu připraví podle svého receptu Farm menu. 

Na trhu najdete například: ovoce a zeleninu, valašské frgály, řeznictví, vejce, medový ráj, uzené ryby, valašské destiláty a tříletou medovinu, koření, pekařství, kozí farmu, jehněčí a uzené speciality.

Farmářské trhy na parkovišti OC Futurum mají díky své poloze ideální dostupnost, v jejich blízkosti se nacházejí zastávky MHD. Pro motorizované návštěvníky je zajištěno parkování na parkovišti obchodního centra. 

Reklama

Výběr článků

Načítám