Hlavní obsah

Fantomové bílinských zahrádek dopadeni přímo při činu

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci Městské policie Bílina přistihli zloděje přímo při pokusu o vloupání do zahradní chatky. Dvojice zlodějů se právě pokoušela vypáčit dveře, když se jim za zády objevila hlídka MP.

Foto: Městská policie Bílina

Pokus o vloupání do zahradní chatky

Článek

V pondělí 17. října krátce po třetí hodině ranní prováděla hlídka MP Bílina kontrolu zahrádkářské kolonie na Pražském předměstí. Pozornost strážníků upoutalo bledé mihotavé světlo kapesní svítilny v blízkosti jedné z chat. Zloději si svítili do okna chaty a tipovali, jestli chata „stojí za ránu“.

Strážníci se nepozorovaně přiblížili k chatě, kde spatřili dva lupiče, kteří se pokoušeli vypáčit dveře. Oba pachatelé sice na okamžik ztuhli leknutím, přesto se pokusili o útěk. Jednoho zloděje zadrželi strážníci ihned na místě. Druhý pachatel se strážníkům na chvíli ztratil ve tmě, ale za okamžik vběhl přímo „do náručí“ hlídce Policie ČR, která byla k případu přivolána.     

Jak uvedl policejní zdroj, staršímu z pachatelů bylo hned druhý den Policií ČR sděleno obvinění z krádeže vloupáním do nejméně deseti bílinských zahradních chatek. Tento 37letý recidivista byl v minulosti již za majetkovou trestnou činnost odsouzen, proto mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Jeho kumpánovi a ještě i třetímu muži, který v předešlých vloupáních taktéž figuroval, hrozí dva roky kriminálu. Celková škoda na odcizených věcech a poškozených objektech přesáhla částku devadesáti tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám