Hlavní obsah

Falešný elektrikář okradl důvěřivého zaměstnance prodejny

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté pátrají po falešném elektrikáři, který se pod záminkou kontroly elektrických zařízení vnutil do zadní části prodejny. Zde odcizil peněženku, v níž bylo sedm tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Falešný elektrikář

Článek

Falešný elektrikář navštívil prodejnu v Praze 3, kde přišel zkontrolovat elektrické zařízení a následně nabízel zprostředkování revize. Nic netušící přítomný zaměstnancem se s mužem přesunul do zadních částí prodejny, aby mu předal telefonní kontakt.

Zaměstnanec vypisoval telefonní kontakt a muž si mezitím vyhlédl peněženku položenou na stole. Položil před ní svou tašku a za pozorného sledování zaměstnance si druhou rukou ukryl peněženku do své tašky. Zaměstnanec předal kontakt neznámému muži, aniž by si čehokoliv všiml. Bezpečnostní kamery ale zachytily každý pohyb neznámého muže a policie nyní zveřejnila jeho podobu.

„Svým jednáním tak připravil muže o peněženku s finanční hotovostí 7000 Kč  a 25 euro. Posléze ještě z odcizené platební karty provedl dva nákupy přes internetový portál ve výši 16 000 Kč,“ uvedla tisková mluvčí policie Eva Kropáčová, a upozornila, že muž se podobného jednání nemusel dopustit poprvé.

Případné informace o falešném elektrikáři volejte na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám