Hlavní obsah

Evropský festival ptactva proběhne i v Záhlinicích na Kroměřížsku

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. října proběhne v České republice několik desítek akcí v rámci Evropského festivalu ptactva. Jedna z nich se uskuteční i na Záhlinických rybnících. Jejím organizátorem je Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka České společnosti ornitologické.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorovatelé ptáků se sejdou na Záhlinických rybnících.

Článek

Sraz účastníků je v 8.15 hodin v Záhlinicích u Hostince U Čápa. Ornitologickou exkurzi povede zkušený ornitolog Martin Vymazal a přítomní pozorovatelé ptáků projdou společně soustavu několika rybníků. Akce se koná za každého počasí a končí přibližně okolo 13. hodiny.

Festival ptactva je letos pořádán v celoevropském měřítku. Jejím pořadatelem je mezinárodní sdružení na ochranu ptáků a jejich biotopů BirdLife International. Přehled o všech akcích pořádaných v České republice najdete na webových stránkách České společnosti ornitologické na birdlife.cz. Generálním sponzorem Evropského festivalu ptactva v ČR je Meopta tradiční výrobce špičkové optiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám