Hlavní obsah

Evangelickým kostelem v Rožnově bude znít velikonoční Hudba pravdy

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 27. března bude od 18.00 hodin patřit evangelický kostel v Rožnově pod Radhoštěm zcela ojedinělému velikonočnímu projektu Hudba pravdy, v jehož rámci vystoupí přední moravští lidoví zpěváci za doprovodu Ensemble Flair.

Foto: Promo Hudba pravdy
Článek

Jedná se o autorský koncertní pořad Jana Rokyty a Jana Rokyty mladšího, který má být pomyslnou spirituální branou, spějící k vyvrcholení velikonočních svátků.

Hudba pravdy se hlásí k odkazu moravské lidové a chrámové hudby a jejím poselstvím je připomenout a podpořit kulturní a spirituální hodnoty naší společnosti prostřednictvím "Setkání s láskou, vírou a nebem", jak zní podtitul koncertu.

„Jsem přesvědčen, že hluboký obsah těchto písní není určen pouze křesťanům, ale všem, kteří ve svých srdcích nacházejí lásku, pokoj, světlo a čas pro vlastní usebrání v této hektické době,“ pozval za organizátory autor projektu Jan Rokyta.

V interpretaci předních moravských lidových zpěváků, které reprezentují Magdalena Múčková z Dolňácka, Klára Blažková z Valašska, Jan Zaviačič z Hanáckého Slovácka, Petr Mička z Horňácka a rožnovský Krůžek štyr tet, zazní kostelní i lidové písně ze zmíněných oblastí, o jejichž hudební doprovod se postará Ensemble FLAIR. V jeho složení nechybí cimbál, housle, viola, klarinet, flétny, violoncello, kontrabas, ale také například duduk - tradiční arménský dechový nástroj, který svou 3000 let starou historií právem patří na list nehmotného dědictví lidstva UNESCO.

Koncert finančně podpořilo Město Rožnov pod Radhoštěm a Zlínský kraj.

Prodej vstupenek bude probíhat na místě před koncertem. Rezervace jsou možné na e-mailu: info@musicapura.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám