Hlavní obsah

Dva ze čtyř Květů zahrají Na Zemi

Novinky, Pavel Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na sobotu 9. března se do příbramské Čajovny Na Zemi sjede plná polovina brněnské formace Květy, Martin Evžen Kyšperský a Aleš Pilgr. Každý se svým projektem, přesto i na společné písně nejspíš dojde.

Foto: Pavel Kříž

Martin Evžen Kyšperský Na Zemi, únor 2010

Článek

Zatímco M. E. Kyšperský zahraje sólově písně skupiny Květy, i ty, které se v repertoáru této populární brněnské formace neobjevily, Aleš Pilgr představí svou skupinu BIORCHESTR, kterou před čtyřmi lety založil se svou tehdy budoucí manželkou Janou, a která v Příbrami zahraje obohacena ještě o violoncello Tomáše Jančeka.

Skupina Květy v loňském roce vydala své nejspíše nejpovedenější album Bílé včely, za které si vysloužila, kromě nadšených reakcí posluchačů i kritiky, také prestižní cenu Vinyla, nominaci na cenu Apollo či žánrového Anděla pro alternativní skupiny. Dva Anděly již navíc Květy mají, a to za desky Kocourek a horečka a Myjau.

Koncerty této skupiny bývají velikým zážitkem a nejinak tomu bývá při sólových vystoupeních jejich frontmana Martina E. Kyšperského, který je kromě jiných svých aktivit např. od roku 2008 také členem volného sdružení Osamělí písničkáři (spolu s např. Lenkou Dusilovou, Janem Burianem či Petrem Vášou).

Koncert začíná půl hodiny před dvacátou hodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám