Hlavní obsah

Dva nadšenci v Karviné staví lidem houpačky

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou prázdniny a do začátku školy zbývá několik týdnů. Dva mladíci z Karviné se rozhodli využít svůj volný čas po svém. Staví lidem v Karviné houpačky.

Foto: Pavel Jaňurek

Houpačka umístěná pod Fryštátským zámkem

Článek

Tomáš Taussig a Adam Maryniok začali s houpačkama teprve nedávno. Svou první a zatím také jedinou houpačku pověsili 15. července. Ta se nachází v parku Boženy Němcové, pod Fryštátským zámkem poblíž Modrého pavilonu. Využívají ji zejména zamilované páry, případně zvědaví kolemjdoucí.

"Až uvidíte někde v Karviné dřevěnou houpačku na místě, kde byste ji v životě nečekali, klidně se zhoupněte. Nejde o nic výdělečného. Prostě jen o rozdávání radosti ve shonu (velko)města" vzkazuje Taussig všem příznivcům.

Podle jeho slov visí zatím houpačka jediná, ta v parku Boženy Němcové, další tři jsou už ale hotovy a čekají na své pověšení kdekoliv v Karviné.

"Chtěl bych poděkovat lidem, kteří to vymysleli, za to, že dělají z Karviné kulturnější, lepší a zábavnější město. Bohužel jsem ještě neměl čas se jít pohoupat osobně, ale určitě to brzy napravím," píše na facebookových stránkách jeden z karvinských občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám