Hlavní obsah

Duši úředníka odhalila výstava na plzeňské radnici

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbořit mýty o úřednících uspořádáním výstavy svých prací se rozhodly tři ženy zaměstnané jako úřednice na plzeňském magistrátu. Od pondělí 5. března odhalují návštěvníkům radnice a kolegům své "duše".

Foto: Magistrát města Plzně

Zbořit mýty o úřednících uspořádáním výstavy svých prací se rozhodly tři ženy zaměstnané jako úřednice na plzeňském magistrátu.

Článek

Výstava má příznačný název Duše úředníka a představuje obrazy, obrázky a ruční tvorbu Lenky Vovsové, Zdeňky Němcové a Heleny Frühbauerové, kolegyň z odboru vnitřní správy.

K rozhodnutí uspořádat výstavu svého umění přiměl ženy fakt, jak jsou úředníci vnímáni, a to nejen klienty, se kterými jednají, ale mnohdy i kolegy.

"Vidí nás jako úřednice s hlavami plnými čísel, paragrafů, kancelářských potřeb, výběrových řízení, integrovaného systému řízení. Pro některé kolegy jsme jen adresa v outlooku nebo hlas v telefonu. Proto jsme se rozhodly představit se trochu jinak než tak, jak nás mnozí vnímají," uvedla Helena Frühbauerová, hlavní ekonomka Úřadu správních agend.

Zdeňka Němcová je vedoucí oddělení nákupu a vnitřní správy. Ve svém volném čase pracuje s různými technikami, například ubrouskovou metodou, vytváří košíčky z pedigu, plastické květiny z barev na sklo a občas má potřebu vyjádřit se barvami na plátno, a to spíše abstrakcí.

Automatické kresbě propadla Lenka Vovsová z oddělení nákupu a vnitřní správy. Na obrázcích je vidět její otevřenost.

Výstava Duše úředníka je k vidění v prvním patře plzeňské radnice do 30. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám