Hlavní obsah

Drsňáci prověří odolnost, znalosti i dovednosti mladých závodníků

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drsňáci jsou závodem, který vám ukáže, nakolik jste fyzicky, psychicky a duševně zdatní. Čeká na vás nejen drsný horský terén, ale také zdolávání vědomostních úkolů a chemických zákonů. Octnete se v pravěku a možná si sáhnete až na dno svých sil. Cílem je najít ukrytý poklad.

Foto: Ludmila Brousilová

Jedním ze stanovišť bude místo, které se vztahuje k pověsti o Čertových skalách

Článek

Nejen pro odvážné a fyzicky zdatné si spolek skautů Lidečko a Horní Lideč připravil dvoudenní vytrvalostní soutěž. Odehraje se předposlední květnový víkend. Konkrétně od pátku do soboty 20. a 21. května. Zúčastnit se jí může kdokoliv, kdo rád soutěží, rád překonává cíle, má rád výzvy a nebojí se. Soutěž je určena pro všechny straší 15 let (včetně) bez ohledu na to, zda jste či nejste členy Junáku.

Drsňáci nemají být jen náročným závodem, ale také soutěží, za kterou bude následovat velkolepá odměna. Probíhat bude na několika místech Hornolidečska. Samotná trasa bude vedena v okolí Lidečka. Závodníci se dostanou i na taková místa jako jsou Pulčínské skály, Vařákovy paseky a jiné známé části našeho regionu.

Samotný závod začne v pátek večer. „Drsňáci začnou registrací soutěžních dvojic přibližně v osm hodin večer. Poté bude mít každý z přihlášených čas na relaxaci a přípravu ke startu. Hodně bude záležet na kondici, psychické odolnosti a intelektu soutěžících,” popsal za organizátory průběh dvoudenního závodu Jaroslav Rumánek.

Závod má dvě části. V první bude připraveno několik stanovišť, kde dojde k využití fyzických sil, chytrosti a důvtipu soutěžních dvojic. V druhé části pak budou týmy po splnění stanoviště získávat informace, na jejichž základě budou luštit šifru, která je dovede k cíli a vytoužené výhře.

„Nebude to ale procházka růžovým sadem. Mezi stanovišti bude například pověst, která se váže k Čertovým skalám. Soutěžící na vlastní kůži zažijí moderní pravěk, kde budou v jeskyni luštit hieroglyfy, a neuniknou ani tajemstvím opředenému ohni, který jim poslouží pro splnění stanoviště chemických zákonů,” uvedl Rumánek. Celý závod je promyšlen tak, že je možné i po nesplnění stanoviště dosáhnout na potřebné informace vedoucí k rozluštění šifry.

Závodníci musí počítat s tím, že nebudou v noci spát, a nepříjemným se může pro ně stát chladné či deštivé počasí. „Věříme, že nakonec bude závod zajímavý a dobrodružný pro všechny zúčastněné. Předpokládaný konec je v sobotu v odpoledních hodinách. Vítězí ten, kdo jako první najde poklad,” dodal Jaroslav Rumánek.

Oceněné budou první tři týmy, pro které jsou připravené velmi atraktivní ceny včetně poháru pro vítěze.

Veškeré informace k závodu najdete na webových stránkách www.skaut-lidecko.cz/drsnaci/. Přihlašovací formulář je k dispozici pod odkazem http://goo.gl/forms/Jb43rJA3ao.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám