Hlavní obsah

Dopravní hřiště v Domažlicích má nový kabát

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově opravené dopravní hřiště v Domažlicích v lokalitě U Jezera bylo ve čtvrtek 23. dubna slavnostně uvedeno do provozu.

Foto: Město Domažlice

Generální provozní zkouškou si nové dopravní hřiště prošlo hned v první den otevření, a to v podobě konání okresního kola dopravní soutěže.

Článek

První akcí, která se zde uskutečnila vzápětí po otevření hřiště, byla dopravní soutěž mladých cyklistů pro žáky základních škol. Slavnostního otevření hřiště se zúčastnil náměstek hejtmana Jaroslav Bauer a starosta Domažlic Miroslav Mach.

V rámci rekonstrukce bylo opraveno svislé a vodorovné dopravní značení. Systém světelné signalizace v podobě semaforů byl nahrazen novými včetně nové řídící skříně s ovládacím programem. Původní nevyhovující značky byly demontovány a nahrazeny novými.

Umístění bylo voleno tak, aby malí cyklisté měli možnost vyzkoušet si na cvičné ploše dopravního hřiště co nejvíce možných dopravních variant a situací. Vodorovné značení v podobě nového nátěru dodalo hřišti "atraktivní vzhled". Hřiště doplňuje plocha pro jízdu zručnosti v podobě zakreslení umístění překážkových prvků.

Se zhotovitelem byla uzavřena smlouva o dílo na celkovou částku 774 747 korun bez DPH. „Na realizaci město Domažlice jako majitel areálu získalo dotaci z Fondu dopravy Plzeňského kraje, a to ve výši 484 600 korun,” uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Bauer. 

„Plzeňský kraj městu Domažlice přispěl také částkou ve výši 800 000 korun v roce 2012, a to na generální rekonstrukci budovy v areálu hřiště, která slouží k výuce žáků v rámci bezpečnosti silničního provozu,” doplnil starosta Domažlic Miroslav Mach. 

Generální provozní zkouškou si nové dopravní hřiště prošlo hned v první den otevření, a to v podobě konání okresního kola dopravní soutěže mladých cyklistů pro žáky ZŠ. Jednalo se o první oblastní kolo soutěže v Plzeňském kraji, v dalších dnech budou následovat soutěže v Černošíně na Tachovsku, Blovicích, Plzni na Skvrňanech, Vejprnicích, Rokycanech, Klatovech a finálové krajské kolo se uskuteční 25. května na 33. ZŠ v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám