Hlavní obsah

Dobývání zámeckých komnat v Mníšku aneb Baron Kasta ztratil klíč, najděte ho

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K slavnostnímu zahájení hlavní sezóny zámek v Mníšku pod Brdy připravil dobývání zámeckých komnat. Vpodvečer 31. března budeme s andělem Serváce Engela a klíčnicí barona Kasty hledat klíč od zámecké komnaty. Kdo ho najde, toho potká štěstí.

Foto: Jana Digrinová

Klíčnice zkouší své klíče na zámku Mníšku pod Brdy. V sobotu 31. března vás provede zámeckými komnatami.

Článek

Některé komnaty jsou zamčeny, ale klíč není k nalezení. Najde ho klíčnice barona Kasty, nebo návštěvníci zámeckých komnat? Kdo bude rychlejší?

„Připravili jsme podvečerní prohlídky s andělem a bílou paní. Je to nejoblíbenější program pro rodiny s dětmi, který jsme pozměnili a obohatili o nové zážitky,“ informovala průvodkyně Marie Charvátová.

Návštěvníky provede zámeckými pokoji zapomětlivá klíčnice barona Kasty. Hledá klíč od komnaty, ve které zámek Mníšek letos v červnu připravuje nový prohlídkový okruh o šlechtické zábavě a jejich kratochvílích.

„Je nejvyšší čas klíč najít, jestli chceme přípravy stihnout, ale já si nemohu a nemohu vzpomenout, kam jsem klíč dala,“ říká ustaraně klíčnice, která se už těší, že jí někdo pomůže. Doufá, že všímaví návštěvníci klíč najdou. Pokud se tak stane, každý dětský návštěvník získá mníšecký klíč.

„Každý klíč je originál a malým návštěvníkům přinese štěstí. Pokud si děti klíč pozlatí nebo postříbří v naší výtvarné dílně, budou mít další návštěvy na zámku v letošním roce úplně zdarma,“ slibuje paní Květa vedoucí výtvarných dílen.

Čeká vás tedy dobrodružná výprava zámeckými komnatami, při které budete nejen pasováni do šlechtického stavu, ale také obdarováni klíčem, který pomyslně odemyká zámeckou bránu a nosí štěstí a to po celý rok. Prohlídku je nutné rezervovat na tel.: 318 590 261.

Bohatý program slibuje také Velikonoční veselice s kuřetem, kde si vaše srdce budou dobývat naši šermíři - a to o Velikonoční neděli 8. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám