Hlavní obsah

Dobrušskou střední školu rozhoukají vláčky a provoní i čertovské špekáčky

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky se chystá na tradiční Dny otevřených dveří.

Foto: Jana Melicharová

Pozvánka na výstavu vláčků do SŠ - PVC Dobruška

Článek

Již několik dní Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky žije netradičním předvánočním ruchem. To se zde smýčí, uklízí a opravuje, aby vše bylo připravené na pravidelné Dny otevřených dveří, které v této dobrušské škole proběhnou 1. a 2. prosince od 9.00 do 17.00 hodin.

„Také letos pro naše budoucí žáky a jejich rodiče, ale i pro další zájemce z řad veřejnosti máme připravenou prohlídku nejen samotné školy, ale i dílen a robotickou učebnu s našimi dvěma průmyslovými roboty KUKA a mnoho dalšího zajímavého,” pozval na Dny otevřených dveří ředitel školy Ing. Vladimír Voborník.  

A měl pravdu. Opravdu zde návštěvníci najdou mnoho zajímavého. Nebudou to jenom učebny, kde se dozví vše o vyučovaných oborech a o samotné škole, ale nakouknou i do učebny s CNC stroji, novou školní výukovou frézkou SLV EDU a 3D tiskárnou. Pak objeví multifunkční tiskový stroj, odkud si odnesou třeba kalendář na památku.

A pokud je zláká neomezený internet, zasednou k jednomu z mnoha počítačů v multimediálních počítačových učebnách. To vše ještě doplní prezentace grantových projektů školy a ukázky prací studentů včetně dráhy s jezdícími autíčky ze soutěže AUTO JEDE, která skutečně pojedou.

Když některého z návštěvníků putování po rozlehlém areálu školy unaví a vyhladoví, může se zastavit u stánků se slanými a sladkými laskominami připravovanými na grilech, které také vyrobili studenti této školy.

„Pro letošní rok máme opět připravené jedno překvapení. Je jím výstava historických i současných celokovových modelů lokomotiv a vlakových souprav velikosti 0 s unikátní elektronikou od firmy ETS Trains s. r. o. z Prahy. A vše bude v pohybu!“ doplnil Vladimír Voborník.

Všichni, kteří se rozhodnou strávit pátek nebo sobotu ve společnosti mladých lidí, určitě najdou cestu do Pulic, kde právě Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška sídlí. A protože Dny otevřených dveří se konají v čase, kdy chodí i Mikuláš, mohou ještě všichni ochutnat čertovské špekáčky a kaštany z pravé kovářské výhně.

Reklama

Výběr článků

Načítám