Hlavní obsah

Do Strážnice přijede Olympic, do Kyjova T. G. Masaryk

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Kyjova přijede Masaryk, do Strážnice legendární Olympic, ve Veselí nad Moravou se sejdou blázni a v Hovoranech otevřou sklepy vinaři. Nabídka nejbližšího víkendu na Slovácku je opravdu pestrá.

Foto: MAS Dolní Morava

Oslavu v Kyjově ozvláštní příjezd prezidenta Masaryka.

Článek

K oslavě sta let od vzniku Československa se uskuteční v sobotu 14. července v Kyjově velká akce s názvem Den republiky. Na náměstí bude od 10.00 vojenské ležení, ukázka odlévání cínových mincí, polní pošta, auta-veteráni, dobový trh, fotokoutky, flašinetář, prezentace historických motokol, módní přehlídky i hry pro děti. Odpoledne dokonce přijede prezident T. G. Masaryk.

Ve Strážnici a ve Veselí nad Moravou se uskuteční dvě dvoudenní tradiční a oblíbené akce. Ve strážnickém zámeckém parku bude hrát v pátek i v sobotu folk-rocková či country hudba při festivalu Slunce. Starší generace si jistě nenechá ujít především vystoupení skupiny Olympic.

Ve Veselí nad Moravou, také v zámeckém parku, bude ve stejných dnech plno alternativní kultury při Svátku bláznů. Vystoupí například Mucha s kapelou, osobitá brněnská hudební skupina Květy, kočovné i jiné divadlo nebo místní Rózinky.

A nebyli bychom na Slovácku, aby někde vinaři nenalévali. Tentokrát to bude v Hovoranech. Otevřeno bude v sobotu ve 22 sklepech. Ke koštování bude hrát cimbálová muzika a zazpívají mužské sbory.

Reklama

Výběr článků

Načítám