Hlavní obsah

Do Ostravy míří elitní plážový volejbal

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od 20. do 24. června se v ostravském areálu Dolní Vítkovice uskuteční turnaj Světové série FIVB v plážovém volejbale žen i mužů s názvem Ostrava Open. Plážový volejbal se v posledních letech stal fenoménem, který proniká i mimo prostory pláží do divácky atraktivních lokalit.

Foto: Josef Zajíc

Plážový volejbal míří do Ostravy.

Článek

Organizátor letošního turnaje Světové série FIVB, agentura Raul s.r.o, zvolila společně s Českým svazem volejbalu za dějiště letošního ročníku turnaje areál národní kulturní památky – Dolní oblast Vítkovice.

Přiveze se 1700 tun písku

„K Moravskoslezskému kraji špičkový sport patří. Pravidelně podporujeme nejen nejrůznější šampionáty, ale přispíváme také na zdravý pohyb dětí a mládeže, na sportovce s handicapem i nejrůznější sportovní spolky a kluby,” poznamenal při informační schůzce v Dolních Vítkovicích hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

Turnaj v plážovém volejbale podle něj v oblasti určitě zvýší zájem o tento sport. „Vagóny písku, co se do Dolních Vítkovic navezou (1700 tun) se jistě využijí pro další hřiště. Náš region je plný krásných míst. Řekl bych, že plážový volejbal mu bude slušet a přinese k nám více pohodové a bezstarostné nálady, kterou sympatická hra naboso v písku navozuje,” dodal.

Pod vysokými pecemi vyroste v červnu šest kurtů pro plážový volejbal. Areálu bude dominovat centrální kurt s kapacitou 2700 diváků. K dispozici budou další tři hrací plochy a dva tréninkové kurty. Centrálnímu kurtu bude dominovat velkoplošná obrazovka. Pro diváky bude připravena fan zóna, nebude chybět bohatý doprovodný program.

Na Ostrava Open se v hlavní soutěži představí 32 mužských a 32 ženských dvojic, mezi nimiž by neměly chybět nejlepší české páry Markéta Nausch Sluková - Barbora Hermannová, Michala Kvapilová - Kristýna Kolocová, mezi muži Ondřej Perušič - David Schweiner.

První část turnaje bude pro diváky zdarma

Vstupenky na turnaj dle organizátorů již jdou do prodeje. Úvodní část turnaje (středa až pátek) budou moci fanoušci zhlédnout zdarma. Ceny vstupenek na víkendová klání se pohybují mezi 100 a 200 korunami – v závislosti na termínu nákupu. K dispozici je také permanentní vstupenka na oba víkendové dny, a to v nejlevnější variantě za 200 Kč.

V sobotu se platí za vstup do areálu. V neděli je vstup do areálu zdarma a platí se za vstup na centrální kurt, kde se odehraje posledních osm zápasů od semifinále.

Program turnaje:

Středa 20. června 2018 - kvalifikace, čtvrtek 21. června 2018 - pool play/zápasy ve skupinách, pátek 22. června 2018 - pool play/zápasy ve skupinách a play off, sobota 23. června 2018 - play off, neděle 24. června 2018 - semifinále a finále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám