Hlavní obsah

Do Liberce se chystají tanečníci z celého světa

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se v České republice uskuteční světový šampionát Babylon World Dance Latino Championship 2011. V rámci šampionátu, jehož organizátorem je Taneční a pohybová škola (TaPŠ) Ilma Turnov a generálním partnerem Centrum Babylon Liberec, proběhne mistrovství světa, Evropy, světový pohár a IDO Grand Prix.

Foto: Petr Krupička
Článek

Do Babylonu se ve dnech 3. až 6. listopadu chystá zhruba 1300 tanečníků z 24 zemí světa. Nominaci na tuto akci v letošním roce přijali i zástupci z USA a Austrálie, nově se zúčastní Kazašská republika. Rozdáno bude celkem 62 zlatých medailí, jejichž vlastníci se budou moci celý rok pyšnit tituly mistrů Evropy, světa nebo vítězů světového poháru.

„Stejně jako v uplynulých letech očekáváme obrovskou návštěvnost. Jen v loňském roce přišlo do libereckého Babylonu přes 5 tisíc diváků. Letos bude soutěž navíc oproti předchozím ročníkům o jeden den delší,“ popisuje chystaný šampionát organizátorka Mgr. Ilona Šulcová z TaPŠ Ilma, jejíž tanečníci se šampionátu nejen účastní, ale budou zde obhajovat celkem 12 světových titulů.

K obhájcům titulů z loňského roku patří i další úspěšné české kluby: K+K Labyrint Ostrava, Stardance Chomutov, TK Jarky Calábkové Ostrava a Danza Brno. Do Liberce se chystají reprezentanti i z klubů Luna Louny, Paul Dance, Pierro Forte, Cross dance, D4U, DSP Kometa, E.B.T.S., Enliven, Holos Opava, STK Gelbert, TC move 21, TK Besta, TS Mirákl, TS Rytmus Olomouc, Unique Plzeň a Akcent Ostrava.

Českou republiku, která bude mít na šampionátu nejsilnější zastoupení, bude reprezentovat přes 750 tanečníků. V rámci mistrovství světa proběhnou soutěže v disciplínách Argentine tango, Bachata, Bugg, Jitterbug, Latino show, Merengue, Mixing blues, Rueda de casino, Salsa, Salsa shines, Special couple dance, Synchro dancing. Mistrovství Evropy ovládne Bugg a Bachata a na IDO Grand Prix dorazí ti nejmenší tanečníci do 8 let, kteří zde s formacemi budou soutěžit v latino show, show dance a street dance. Diváci se tak mohou těšit na úžasnou taneční show v těch nejzajímavějších disciplínách.

„Centrum Babylon je pro konání akcí takového významu a  druhu tou nejlepší volbou. V rámci Babylon World Dance Latino Championship 2011 využijeme nejen hlavní sály, ale i salónky a většinu restaurací. Reprezentanti, ale i diváci mohou si mohou návštěvu centra zpestřit v Aquaparku, na Bowlingu, IQparku nebo Lunaparku. V rámci akce tak dojde k propojení sportu, relaxace, ale následně i kultury a turistiky,“ dodala na závěr Mgr. Šulcová.

Záštitu nad akcí stejně jako loni převzal hejtman Libereckého kraje.

Více informaci na www.latinofestival.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám