Hlavní obsah

Do Hvězdného bazaru přispěly známé osobnosti

Novinky, Petr Mráček

Ve středu 25. září byla ve Fusion hotelu v centru Prahy zahájena výstava obrazů galerie JUSTART. Galerie JUSTART navázala spolupráci s art design Fusion hotelem a připravila instalaci v jednotlivých částech hotelu.

Foto: Petr Mráček

Vernisáž obrazů galerie JUSTART, Praha

Článek

Během večera vystoupila profesionální Dance Art Performers Lucie Drábková a Filipi Escudine, sólo Sensual a duet Synergie. Po celou dobu večera hrála DJ Black Girl – Anežka Hošková. Večerem provázel mladý moderátor Marcel Forejt, pro kterého bylo moderování premiérou. To vše vidělo více než 70 hostů, kteří na vernisáž zavítali.

Výstava, která potrvá do konce roku, je prodejní a 20 procent z ceny putuje České asociaci paraplegiků – CZEPA. Tato organizace v rámci večera představila svůj projekt Hvězdný bazar.

CZEPA oslovuje známé osobnosti, aby věnovaly cokoliv, co vyřadí ze svého šatníku a domácnosti. Tyto sběratelsky zajímavé předměty a oděvy pak prodává široké veřejnosti v kamenném obchodě v Jungmannově ulici v Praze a v e-shopu hvezdnybazar.cz.

Krámek slouží současně jako tréninkové pracoviště pro vozíčkáře. Ti společně se svými kamarády předvedli malou módní přehlídku věcí, které věnovala například Veronika Žilková, či Helena Vondráčková, nebo Jaroslav Dušek a Karel Schwarzenberg.

Na výstavě tak můžeme vidět díla Jany Babincové, Anežky Hoškové, Antonína Koppa, Jaroslava Matuly nebo Ludmily Smejkalové.  Díla jsou vyráběna ručně a lze si je pořídit jako grafické tisky, fotografie, plakáty či uměleckou reprodukci.

Celá akce vznikla za podpory společnosti Wiesner-Hager Project s. r. o., které se nápad originálních limitovaných edicí tisků zalíbil natolik, že se rozhodla podpořit mladé české umělce a tím i Českou asociaci paraplegiků - CZEPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám