Hlavní obsah

Divadlo loutek Ostrava připravilo prázdninový program

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pimprléto, prázdninový program ostravského Divadla loutek, začne 17. července a potrvá do 12. srpna. Nabídne nedělní pohádky, koncert pro děti i loutkové představení pro dospělé.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.7.2018 Divadlo loutek Ostrava, Pimrléto 2018. Ilustrační foto.

Článek

Dříve Léto s pimprlaty, nyní jednoduše Pimprléto. Kromě programu pro veřejnost chystá také výtvarně-dramatické dílny pro příměstské tábory. Okolí divadla, díky Pimprlétu, nastálo obohatí interaktivní akce, například obří piškvorky.

„Prázdninový program Divadla loutek Ostrava proběhne léto již popáté a to od 17. července do 12. srpna. Změn dostál nejen jeho název, ale i obsah. Kromě tradičních nedělních pohádek v amfiteátru se děti mohou těšit na koncert kapely Pískomil se vrací a jejich rodiče zase na ostravskou premiéru nové inscenace loutkářského souboru Buchty a loutky s názvem Vítězné svině. Loutková pohádka na motivy povídek Ladislava Klímy je určená dospělým divákům a letní program Divadla loutek Ostrava v neděli 12. srpna zakončí. Další novinkou letošního ročníku bude obří tříkolka Divadla Kvelb, na kterou budou moci lidé narazit v ulicích Ostravy v neděli 22. července,” informovala Klára Šebestová z DLO.

Od 17. července začnou kreativní dílny s nabídkou letního programu pro děti z příměstských táborů, pro školky s prázdninovým provozem, pro Střediska volného času a speciální zařízení.

Kreativní dílny budou vždy od 9.00 do 11.00 hodin v termínech: 17. - 20. 7., 24. 7. - 27. 7., 31. 7. - 3. 8., 7. 8. - 10. 8. Na tento program je nutné se dopředu registrovat na: ww.dlo-ostrava.cz.

Nedělní program Pimprléto 2018:

22. 7. - 17:00 Obušku, z pytle ven! Těšínské divadlo. Scéna Bajka; 19:00 Piskomil se vrací - Koncert

29. 7. - 17:00 Bajaja. Divadlo Víti Marčíka - Pohádka

5. 8. - 17:00 Z tajného deníku Smolíčka Pé, Damúza - Pohádka

12. 8. - 17:00  Paskudárium, Divadlo PIKI - Pohádka; 19:00 Vítězné svině, Buchty a loutky - Pro dospělé, ostravská premiéra, vstupné 100 Kč

Vstupenky je možno zakoupit online či osobně na pokladně divadla. Další informace o cenách vstupného na: www.dlo-ostrava.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám