Hlavní obsah

Divadlo jako splněné přání. Národní divadlo moravskoslezské zve do divadla

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváci Národního divadla moravskoslezského v Ostravě budou moci vánoční svátky oslavit opět divadlem. Letošní nabídka přinese oblíbené tituly i představení s vánoční tematikou. Sérii letošních vánočních představení odstartuje divadlo již 25. prosince a hrát bude nepřetržitě až do konce roku 2015.

Foto: Martin Popelář,MDM

Divadlo jako splněné přání: Národní divadlo moravskoslezské: Ples v opeře.

Článek

Na první svátek vánoční si divadlo připravilo pro diváka v Divadle Jiřího Myrona (DJM) první reprízu inscenace operety Ples v Opeře, která patří mezi skutečné skvosty klasické operety. V Divadle Antonína Dvořáka (DAD) je pak připravena klasická komedie Škola pro ženy. Obě představení začínají v 16,00 hodin.

„Polechtat pořádně bránice divákům se rozhodla o letošních Vánocích činohra NDM. Na druhý svátek vánoční uvede jeden z činoherních bestsellerů Habaďúra. Divadlo myslí také na rodiny s dětmi. 26. prosince uvede v DAD pohádkový balet Louskáček. Toto představení patří ke stálicím klasického i neoklasického repertoáru baletních souborů. Obliba dětských i dospělých diváků k tomuto baletu stálé vzrůstá. Příběh vypráví o kouzlu Vánoc, které proměňuje lidi v pohádkové bytosti, toužící po idylickém dobrodružství. Představení začínají v 16.00 hodin," informovala Marcela Bednaříková, tisková mluvčí NDM.

Mezi další oblíbené vánoční představení, které divadlo postupně nabídne až do konce roku, patří také pohádkový muzikál  - 27. 12. DJM, 16.00, lehkovážná komedie Oscara Wilda Jak je důležité mít Filipa nebo Opera Prodaná nevěsta.

Silvestrovskou zábavu si letos mezi sebou rozdělí šťavnatá brilantní komedie plná Goldoniho jazykového mistrovství Poprask na Laguně, 31. 12. DAD, a jedna z nejpopulárnějších operet slavného Jacquese Offenbacha Krásná Helena - 31. 12 DJM.

Program:

25. prosince: Škola pro ženy - DAD, Ples v opěře - DJM - 16.00 hodin

26. prosince: Louskáček  DAD 16.00 hodin, Habaďúra DJM, 16.00 hodin

27. prosince: La Traviata - DAD, 16.00 hodin, Mrazík - DJM - 16.00 hodin

28. prosince: Jak je důležité mít Filipa - DAD, 18.30, Edith a Marlene - DJM, 18.30 hodin

29. prosince: Louskáček - DAD, 18.30, Habaďúra - DJM, 18.30 hodin

30. prosince: Prodaná nevěsta - DAD, 18.30, Sunset Boulevard - DJM, 18.30 hodin

31. prosince: Poprask na Laguně - DAD, 16.00 hodin, Krásná Helena - DJM, 16.00 hodin 

Reklama

Výběr článků

Načítám