Hlavní obsah

Divadelní sezónu zahájí v Mikulově Kurzem osudové přitažlivosti

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovská rozvojová připravila na rok 2017 novinku – pět divadelních představení v Městském kině. Mezi účinkujícími se objeví známá jména televizních obrazovek i filmových pláten. Prvním představením je předpremiéra autorské komedie s názvem Kurz osudové přitažlivosti divadla TEĎ! v pátek 17. února.

Foto: archiv TEĎ! Divadlo

Kurz osudové přitažlivosti

Článek

„Komedie se pohybuje na pomezí žánrů činohry a show. Uvidíte a uslyšíte pár neuvěřitelných příběhů, ale především se setkáte s až nepříjemně povědomými situacemi. Nechcete utrácet peníze za další obyčejné přednášky o vztazích? Unavuje vás už neustálé seznamování, které nikam nevede? Chcete konečně přijít na to, jak to mezi ženami a muži je, a najít svou osudovou lásku? Pak je náš Kurz pro vás to pravé,“ říká autor a režisér v jedné osobě Adam Kraus.

Do jeho režijní tvorby patří populární tituly Sex pro pokročilé a O lásce z produkce Studia Dva. 

Na jaké herce se může mikulovské publikum těšit?

„V Kurzu osudové přitažlivosti hrají členové souboru TEĎ! Divadla. V hlavní roli se představí Marek Adamczyk (*1987), který si zahrál ve filmu Lidice po boku Karla Rodena a ve filmu Zloději zelených koní společně s Pavlem Liškou. Účinkuje v mnoha televizních seriálech, například: Specialisté, Svět pod hlavou, Mordparta a Já, Mattoni. Marek je členem souboru plzeňského Divadla Josefa Kajetána Tyla.

V dalších rolích uvidíte okouzlující Ninu Horákovou (*1988), která je ve stálém souboru Městských divadel pražských. Mimo jiné hrála v Čertově nevěstě, úspěšné pohádce Zdeňka Trošky, a šarmantní Jan Vejražka (*1986), jenž je členem souboru Městského divadla Kladno,“ doplnil Hanuš Jordan, producent představení.

Těšíte se do Mikulova?

„Je to první zájezd našeho divadla v roce 2017 a zároveň první uvedení inscenace před mimopražským publikem. Do Mikulova se moc těšíme a zároveň jsme lehce nervózní a plní očekávání. Jsme zvědaví, jak bude výsledek naší práce přijatý místním publikem.

Nyní zapracováváme připomínky a postřehy diváků, které jsme posbírali během preview. Stále představení zlepšujeme, aby bylo vtipnější, opravdovější a divák si mohl odnést intenzivní pocit přítomného okamžiku TEĎ!,“ říká Hanuš Jordán.

K Moravě máte ale všichni blízko, že?

„Ano. Dva členové TEĎ! Divadla pochází z Moravy, jde o herečku Ninu Horákovou z Ptení u Prostějova a dramaturgyni Markétu Kočí Machačíkovou, která pochází z Olomouce, kde v současnosti žije. 

Pro nás ostatní je zájezd do Mikulova dlouho očekávanou událostí, ke které přistupujeme s pokorou. Atmosféra předpremiéry je vždy jedinečná a snad nám mikulovské publikum pomůže vytvořit nezapomenutelnou atmosféru. Doufám, že se s diváky potkáme po představení na skleničce výborného vína a popovídáme si nejen o našem divadle,“ dodal Hanuš Jordán.

TEĎ! Divadlo

Pražské nezávislé divadlo založené v roce 2014. Působí na scénách Žižkovského divadla Járy Cimrmana, Malostranské besedy a Vršovického divadla. Za jeho vznikem stojí potřeba sdílet myšlenky, emoce a vyprávět známé příběhy svým vlastním způsobem v tomto okamžiku. Ve tvorbě se vrací k základním principům divadla a jeho pomíjivosti.

Vstupenky za 300 korun, zlevněné pro studenty, seniory a ZTP/P za 250 korun lze zakoupit v Turistickém informačním centru Mikulov.

Reklama

Výběr článků

Načítám