Hlavní obsah

Děti zjišťují v Techmanii, jak funguje lidské tělo

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost zjistit, jak funguje lidské tělo a jak poskytnout první pomoc, mají dětští účastníci příměstských táborů v plzeňském science centru Techmania. Pětidenní populárně vzdělávací program se letos zaměřuje na biologické téma.

Foto: Techmania Science Center

Téma letošních letních táborů reflektuje jednu z budoucích nabídek science centra: interaktivní expozice "Lidské tělo".

Článek

V plzeňském science centru Techmania začaly příměstské tábory pro děti ve věku 7 – 13 let.

"Více než osm desítek dětí se u nás do konce prázdnin naučí, jak funguje jejich tělo. Velká pětidenní hra jim vysvětlí třeba to, k čemu jsou potřeba červené krvinky, co dělají ty bílé, kolik vody máme v těle nebo jak správně poskytnout první pomoc," uvedl tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.

Techmania nabízí čtyři běhy biologických táborů, každé s průměrnou účastí 22 dětí. Jsou pro ně připraveny hry i teoretické přednášky, např. od Červeného kříže, důraz je kladen především na interaktivitu.

"Děti si hlavně vše samy vyzkouší. Budou experimentovat se svými smysly, projdou fyzickými texty, procvičí svou paměť," doplnil Moravec. V průběhu týdne se děti také zapojí do několika vědecko-technických show, které jim zprostředkují např. vlastnosti sluchu.

Příměstské tábory nabízí science center každé letní prázdniny, tentokrát ve čtyřech termínech: 15. – 19. července, 22. – 26. července, 12. – 16. srpna a 19. – 23. srpna. Dětem ve věku 7 až 13 let nabízí nevšední program od pondělí do pátku mezi osmou a šestnáctou hodinou.

Hlavním pojítkem příměstských táborů je zábavná hra Poznej své tělo. Děti jsou rozděleny do pěti týmů, z nichž každý plní rozlišné úlohy.

"Máme tým Virů, Bakterií, Krevních destiček, Červených a Bílých krvinek. Stejně, jako třeba krvinky mají v našich tělech různé funkce, tak i děti plní různé úlohy a seznamují se tak s biologickými procesy, které se odehrávají v každém z nás," uvedl táborový vedoucí Erik Krejčí.

Téma letošních letních táborů reflektuje jednu z budoucích nabídek science centra: interaktivní expozice Lidské tělo, která hravým způsobem srovná možnosti a schopnosti lidského těla s fyzickými vlastnostmi těl konkrétní zvířecích druhů, se v Techmanii představí od března 2014, a to v rámci projektu dostavby science centra a výstavby 3D planetária.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám