Hlavní obsah

Děti z dětského domova si vyzkoušely rozhlasový mikrofon a podívaly se na zámek

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maminky z Hlinecka připravily na čtvrtek před velikonočními svátky pro děti z dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře návštěvu a prohlídku vysílacího studia Rádia Orlík. Pro patnáct dětí, které nemohly odjet domů, to byla zajímavá podívaná včetně spojené prohlídky nádvoří hradu Orlík.

Foto: Účastníci akce

Záběr z besedy s majitelem Rádia Orlík.

Článek

Nová ves u Chotěboře je známá nejen svoji historií, ale také krásným parkem a zámkem, ve kterém sídlí dětský domov rodinného typu se zařízením pro děti, vyžadující okamžitou pomoc.

Život opuštěných dětí není lehký a mnoho lidí se jim snaží různým způsobem pomoci. Jedním z mnoha, kdo jim podává pomocnou ruku, je sdružení, které si říká  Maminky z Hlinecka - jejich duší je hlavní iniciátorka mnoha akcí Hana Netolická. Na začátku letošního roku několikrát zavolala do Rádia Orlík, kde nechala dětem a ostatním pracovníkům dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře zahrát v písničkách na přání. 

Z rádia přišla následně nabídka s možností prohlídky a zhlédnutí celého programového vysílání. S majiteli Rádia Orlík byla dojednána prohlídka pro děti v době před velikonočními svátky. Bylo to pro děti, které nejely za svými rodiči či blízkými. Majitel rádia Josef Zoch společně s manželkou přivítali ve čtvrtek 28. března dopoledne patnáct dětí, včetně děvčat ze sdružení a doprovodu vychovatelů z dětského domova. Děti se seznámily s vysíláním jednotlivých pořadů a  měly možnost vidět rozhlasové vysílání na živo. Součástí prohlídky bylo také zaslání v přímém přenosu  pozdravů všem pracovníkům a dětem dětského domova z Nové Vsi u Chotěboře.

Nikolas Lakatoš a další děti si vyzkoušely živě hovořit do mikrofonu a namluvit  pozdravy. Některé z nich budou v budoucnu využity k dalším rozhlasovým upoutávkám. Od majitelů dostali mnoho pozorností a také krásnou pozvánku na plavbu lodí po Orlické přehradě. Na odpoledne jim manželka majitele rádia zajistila prohlídku nádvoří zámku Orlík včetně krásného okolí.

“Pro děti připravujeme mnoho dalších zajímavých akcí během celého roku, jsou to nejen sportovní, společenské a kulturní akce, ale také programy, které dětem ukazují, jakým způsobem mají "vstoupit" do života, mít ho snazší než ostatní děti, vyrůstající v celé rodině," sdělila Hana Netolická.

Krásný prožitek byl umocněn slunečným počasím - cestu zpátky si děti zpestřily prohlídkou krajiny ze Žďákovského mostu. Za báječně strávený den děti dětského domova z Nové Vsi u Chotěboře majitelům rádia moc děkují a těší se na další návštěvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám