Hlavní obsah

Deštivé počasí trápí stavbaře v Petrovicích u Karviné

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deštivé počasí trápí v posledních hodinách stavbaře protipovodňové hráze v Petrovicích u Karviné. Stavební stroje mají problémy při projíždění bahnitým terénem.

Foto: Pavel Jaňurek

Dělníci musí upravovat provizorní cestu k místům, kde se právě pracuje, nákladní automobily se totiž boří v bahně.

Článek

Jeden z nákladních automobilů dovážejících jílovitou hlínu na místo stavby se dnes bořil v bahně natolik, že bylo nutné zpevnit příjezdovou cestu k nedalekému místu, kde se nyní pracuje. Provizorní cesta vede přímo místy, kudy povede v protipovodňová hráz. Dnešní dešťě stavbařům komplikovaly práci.

Nákladní automobily vozí zeminu z nedaleké pískovny, která se nachází v části obce Prstná. V součastnosti stavbaři na stavbě pokračují a nasypávají jílovitou zeminu mezi částmi Petrovic-Návsí a Půstky. Za pomoci pásového bagru jsou stále prováděny úpravy terénu.

První etapa stavby hráze by měla být hotova ještě letos a ochránit by měla nejen Petrovice-Návsi, ale také místní oblast Pustky v Dolních Marklovicích. Rychlost stavby se však bude odvíjet od přízně počasí. Podle firmy Lesostavby Frýdek-Místek a. s., která stavbu provádí, by mělo být hotovo napřesrok.

O stavbě hráze Novinky již informovaly: zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám