Hlavní obsah

Desátý sopotnický masopust potěšil hudbou, tancem i nápaditými maskami

Novinky, Dana Malinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý masopustní průvod obcí Sopotnice se uskutečnil v sobotu 1. března. Za doprovodu Sopotnické dechovky došel průvod k restauraci U Šafářů, kde byly vyhlášeny nejlepší masky, a poté k hrála kapela Relax z Dobrušky.

Foto: Dana Malinová

Maska: Pindruše

Článek

Start byl před kostelem ve 14 hodin. Sopotnická dechovka hrála, masky i ostatní se seřadili a průvod se na povel moderátora Standy Vašátka vydal na cestu. 

U několika domů čekali domácí, až průvod půjde kolem nich, aby jim nabídli občerstvení, které si pro masky přichystali. Dechovka při takové zastávce ráda zahrála několik skladeb. K restauraci U Šafářů dorazil průvod kolem 16. hodiny. Tam místní hasiči prodávali výrobky z domácí zabíjačky - jitrnice, prejt, polévku a řízky. Klub žen připravil chutné koláčky.

Průvod se přemístil do restaurace, aby mohla být promenáda nejprve dětských masek a poté dospělých. Pořadatelé vyhodnotili 8 dětských masek, za odměnu každá z těchto masek obdržela malý dort. Ostatní dětské masky dostaly malou sladkost.

Dospělých masek bylo vyhodnoceno 9 - i ony dostaly odměnu, a to v podobě potravinového balíčku z masných výrobků.

Mezi masky jsme mohli vidět Pindruše, Pastelky, Tříděný odpad, Mouky, Cirkusáka s rodinou, Houby, Vojáky, Šejka s rodinou, hlavní představitele z pohádky Princezna ze mlejna - včetně mlynáře a čertíků a mnoho dalších.

Po vyhlášení se "slova" ujala kapela Relax, která přijela až z Dobrušky. Hráli k tanci i poslechu, nechyběly ani písničky na přání. Tancechtiví vydrželi až do 23. hodiny.

Jubilejní 10. masopust v Sopotnici se vydařil i díky krásnému slunečnému počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám