Hlavní obsah

Den Země na Chaloupkách již po dvacáté

Novinky, Pavel Ratkovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chaloupky o. p. s. letos slaví kulatiny - už dvacet let pro školy připravuje výukové programy, pro učitele semináře a exkurze, už dvacet let ukazuje veřejnosti, jak chránit své životní prostředí a jak se starat o přírodu. A už po dvacáté pořádá Chaloupecký Den Země.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Hra na dřevěné hudební nástroje čeká na návštěvníky také letos

Článek

Pracoviště Kněžice, známé jako Chaloupky, připravilo pro děti i dospělé velikonočně laděný den otevřených dveří na neděli 17. dubna od 10 do 16 hodin.

Pro kluky bude připraveno pletení mrskaček, turnaj v kuličkách, odpalování špačka nebo třeba chůze na chůdách. Děvčata si budou moci vyrobit jarní dekoraci, něco si upéct a rodiče si nechat třeba naklepat kosu na sezónu, případně koupit novou. V plánu je také stříhání ovcí a ukázka jehňátek, která se mají v nejbližší době narodit. Dále budou připraveni ornitologové, jako odborný doprovod na výpravu za ptačími hlasy.

„Součástí akce bude opět čajovna, divadlo a vystoupí folklórní soubor Okřešánek. Na místě bude možnost projet se na koni nebo v bryčce a Muzeum Vysočiny Jihlava přiveze ochutnávku Arménské kultury,“ doplňuje program Martin Kříž, vedoucí pracoviště. Na prodejních stáncích se letos objeví především výrobky z chráněných dílen a nebude chybět ani bleší trh.

„K dvacetinám Chaloupek vztyčíme kamenný kříž s modlitbou Sv. Františka z Assisi, patrona pastevců a ochránců přírody,“ zve k důležité události Chaloupek Kříž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám