Hlavní obsah

Czech Open ve stolních hokejích se hrál v Mostě

Novinky, Tomáš Vítámvás

Desátý ročník mezinárodního MČR ve stolních hokejích hostila o víkendu 15. ZŠ v Mostě. Pod záštitou primátora města Mostu ing. Vlastimila Vozky zde soutěžili hráči a hráčky z ČR, Švédska, Polska a Japonska o prestižní tituly v billiard-hockeyi šprtci, v air-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast.

Foto: Jakub Hasil

Ishida Nanako (Japonsko)

Článek

Největšímu zájmu se podle předpokladů těšil turnaj United Energy Czech Open v billiardhockeyi šprtci, který byl zařazen jako poslední díl do mezinárodní WTHA Tour. Body z něj se zároveň započítávaly do kvalifikace mistrovství republiky. To tradičně ztížilo pozici zahraničních účastníků a nejlepší švédský reprezentant českého původu Karel Mencl skončil třicátý, o jednu příčku níže jej následoval další ze švédské výpravy Joan Eriksson.

„Czech Open je nyní asi opravdu nejkvalitnějším turnajem, který se kde hraje,“ říká Karel Mencl z týmu Lund BHC. „Před deseti lety při prvním ročníku v Plzni šlo spíše o regionální šprtcový turnaj se zahraniční účastí, dnes je to velké dvou či třídenní klání v různých hokejích a s desítkami dobrých hráčů,“ přiblížil historický vývoj Mencl.

Celkovým vítězem se stal zkušený Miroslav Škorpík z BHC Dragons Brno. Nejlepším domácím hráčem byl sedmý Zdeněk Bednář (BHC AB STAIN Most). Také domácí mladší žák Roman Reisig (Lišáci Most) triumfoval ve své kategorii.

Početné obsazení měly také turnaje v air-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast. BAPW.CZ Czech Open v air-hockeyi se stal kořistí brněnských hráčů, kteří - v čele s Martinem Kučerou - obsadili prvá čtyři místa. Air-hockey také přinesl úspěch Polákům, konkrétně Damianu Gaudnikovi jako nejlepšímu cizinci a Filipu Zawadovi (mladší žáci).

Ve finále StarColor Czech Open v táhlovém hokeji Chemoplast se sešli největší favorité. Úřadující mistr republiky a Evropy Jan Vachtarčík (Bohumín) porazil, stejně jako vloni, již jistého vítěze Českého poháru 2010 Milana Hulínského (RHC Tigers Příbram).

Po třech letech, kdy tento podnik probíhal v Mostě, tak mohou mostečtí s čistým štítem předat organizace této akce dál. Jedenáctý ročník Czech Open se uskuteční v říjnu 2011 v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám