Hlavní obsah

Cyklotrialové Youth Games startují v Brně

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 29. dubna odstartuje v Brně Český pohár mládeže v cyklotrialu. První soutěž seriálu připravil klub ÚAMK AMK Staré Brno v areálu bývalé střelnice v Kníničkách. Příjezd bude vyznačen navigačními tabulemi ve směru od brněnské zoologické zahrady. Zahájení je naplánováno na 10 hodin.

Foto: Radek Janka

Cyklotrial v brněnském trialparku

Článek

Do svého čtvrtého ročníku vstupují Youth Games s řadou novinek. Tou hlavní je propojení s Českým pohárem určeným pro dospělé jezdce. Některé soutěže tak budou společné, jiné – což je i případ sobotního Brna - zůstanou samostatné jen pro mládež.

S tím je spojená změna názvu z dosud používaného „Cyklotrialové hry mládeže“ na nový „Český pohár mládeže v cyklotrialu“. Výrazně také narostl počet závodů, v mládežnické části seriálu jezdce čeká deset podniků doplněných samostatným mistrovstvím republiky. Pořadatelé připravili několik technických vylepšení, jedním z nich je on-line systém zpracování výsledků soutěže.

V sobotním úvodním podniku sezóny na závodníky čeká 5 sekcí na 3 kola. Mezi účastníky očekávají pořadatelé cyklotrialisty nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a Rakouska. Dlouhodobá spolupráce se sousedními státy vedla k zařazení dvou soutěží na Slovensku do českého kalendáře.

Český pohár mládeže je základem pro nominaci reprezentačního týmu na UCI Trials Světové hry mládeže. Konají se pravidelně v polovině letních prázdnin, ty letošní budou v dánském Viborgu.

Kalendář soutěží Youth Games 2017

29. 4.     Brno - Kníničky

13. 5.     Rudina (Slovensko)

27. 5.     Mistrovství ČR - Blansko

3. 6.       Březová u Sokolova

10. 6.     Hamry nad Sázavou

1. 7.       Praha

19. 8.     Lučenec (Slovensko)

2. 9.       Žižkovo Pole

9. 9.       Sklenka - Strančice

30. 9.     České Budějovice

14. 10.   Veselí nad Moravou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám