Hlavní obsah

Curlingovému mistrovství zatím vévodí úřadující šampióni

Novinky, Pavel Winkelbauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské curlingové aréně v pátek 20. dubna skončila základní část závěrečného turnaje mistrovství České republiky v curlingu. Kategorii mužů zatím kraluje 1. CK Sem Tam Brno, v ženách si počínají suverénně hráčky Dionu SJ. Rozhodující klání jsou na programu o nadcházejícím víkendu.

Foto: Pavel Winkelbauer

MČR v curlingu 2011/12 - hráčky týmu Savona M umísťují vítězný kámen endu v utkání s Kolibrisem 2

Článek

Dosavadní průběh finálového turnaje příliš překvapení nepřinesl. Mužské kategorii zatím s přehledem dominují curleři Brna pod vedením kapitána Jiřího Snítila.

Úřadující domácí mistři prokázali svoji herní vyzrálost. Nechali zapomenout na výsledkový nezdar na nedávném světovém šampionátu a sérií spolehlivých výkonů si zajistili přímý postup do finále. Mezi tuzemskou ligovou špičkou Brňané zatím nenašli přemožitele, když většinu soupeřů vyprovodili z ledu dávno před závěrečným endem.

Jediným týmem, jenž vydržel vzdorovat ledovému kouzelnictví úřadujících mistrů až do závěrečného desátého endu, byl pražský Kolibris 1 vedený skipem Davidem Šikem. Kolibris nakonec bude o finálovou účast bojovat v semifinálovém duelu proti černému koni turnaje, týmu Aritma 1.

Před branami vyřazovací části tak zůstali muži Aritmy 2, Dionu X, a také druhý nejúspěšnější celek letošní extraligy, mužstvo Letících Kamenů Praha.

Ženská část mistrovského turnaje zatím nabídla vyrovnanější podívanou. Nejlépe zvládly základní část hráčky Dionu SJ, které tak potvrdily letošní nadvládu úřadujících mistryň.

Přímou cestu do finále jim mohly v posledním kole základní části turnaje zkomplikovat hráčky Savony M se skipkou Martinou Strnadovou. Tým Savony M, který tvořil páteř zlatého reprezentačního výběru na letošním mistrovství světa juniorek, však nezvládl začátek zápasu. Pětka inkasovaná ve druhém endu předurčila vývoj celého utkání. Po prohře 5:8  tak loňské vicemistryně budou muset složit reparát v semifinále. To bude mít příchuť klubového derby, neboť vyzývatelkami Savony M bude zkušený tým Savona H s kapitánkou Hanou Synáčkovou.

Savona H si účast v elitní trojce vybojovala až v nadstavbovém duelu proti týmu Aritma 3. Hráčky Aritmy  měly v napínavém zápase dlouho navrch. Druhá polovina zápasu však už patřila hráčkám Savony H, které si ofenzivní hrou vynutily zvrat v utkání. Tým Hany Synáčkové nakonec přehrál Aritmu 9:6 a po roční pauze si tak zajistil účast v bojích o medaile.

Semifinálová utkání jsou na programu v sobotu 21. dubna od 12.00 hodin. Finále, jež se hraje na dvě vítězná utkání, přijde na řadu v sobotu od 18.00 a v neděli od 10.00. Případný třetí finálový zápas začne v neděli v 16.00 hodin.

Související témata:

Výběr článků

Načítám