Hlavní obsah

Čtyři významné osobnosti Plzeňského kraje vstoupily do Dvorany slávy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pošesté se v pondělí 30. září otevřela Dvorana slávy hejtmana Plzeňského kraje, aby do ní vstoupily další čtyři významné osobnosti regionu v oblasti umění, vědy, sportu a společenského života.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Pošesté se v tomto týdnu otevřela Dvorana slávy hejtmana Plzeňského kraje.

Článek

Reprezentant v házené, stříbrný olympijský medailista a trenér Vladimír Haber, herec Pavel Pavlovský, pedagog, vědec a bývalý rektor Západočeské univerzity v Plzni docent Josef Průša a první biskup diecéze plzeňské Mons. František Radkovský. To je čtveřice osobností, kterou letos uvedl hejtman Plzeňského kraje do pomyslné Dvorany slávy a která z rukou hejtmana převzala pamětní list a charakteristický kámen – achát.

Všichni tito lidé se narodili nebo dlouhodobě žijí v Plzeňském kraji a svojí prací překračují hranice kraje. Navíc letos oslavili významné životní jubileum.

„Jsem přesvědčen, že společnost potřebuje pozitivní vzory, že lidé si chtějí připomenout výjimečné osobnosti regionu. Pokračuji proto v tradici mých předchůdců  - hejtmanky Milady Emmerové a hejtmana Milana Chovance,” říká hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Zakladatelce Dvorany slávy Miladě Emmerové, jež v listopadu oslaví významné životní jubileum, ve čtvrtek na slavnostním ceremoniálu předal zvláštní ocenění za medicínskou, vědeckou a společensko-politickou činnost.

Slavnostní akce se konala v malém sále Měšťanské besedy v Plzni. V programu vystoupili studenti Konzervatoře Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám