Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec zachránil z hořícího domu malou sestru

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevlastní osmiletou sestru zachránil v sobotu 21. března odpoledne z hořící rekreační chalupy ve Štítné nad Vláří na Zlínsku čtrnáctiletý chlapec.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z hořícího domu se děti dostaly bez újmy na zdraví.

Článek

„Společně se sestrou a rodiči trávil březnové dny na chalupě ve Štítné. Včera odpoledne zde ale došlo k požáru, který se rychle šířil z technické místnosti do podkroví domu, kde se právě oba sourozenci dívali na televizi,“ sdělila dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Oba sourozenci zanedlouho ucítili kouř a zjistili, že v domě hoří. Nejprve chtěli k útěku z domu použít schodiště, tam však již šlehaly plameny.

„Chlapec však zachoval chladnou hlavu. Společně se sestrou vylezl oknem na střechu a z ní se obě děti dostaly do bezpečí na zem. Díky jeho rychlé pohotovosti vyvázly děti z hořícího domu bez újmy na zdraví,“ uvedla mluvčí hasičů.

Při požáru byl vážně zraněn přítel rodiny, který v domě pobýval, záchranářský vrtulník ho transportoval na popáleninové centrum.

Reklama

Výběr článků

Načítám