Hlavní obsah

"Chyťte si mě!" volal na strážníky opilec a začal utíkal

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Močícího Pražana v metru chtěli v sobotu 5. února večer zkontrolovat strážníci městské policie. Ten začal utíkat a když byl chycen, chtěl se začít prát.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Hlídka strážníků byla přivolána na konečnou stanici metra Letňany bezpečnostní službou. Ochranka chtěla po spícím muži, aby opustil soupravu metra, což odmítal. Strážníkům se podařilo opilého muže vzbudit a ten poté v klidu odešel.

Když ovšem strážníci dokončili prohlídku stanice a chtěli odejít, spatřili stejného muže jak v jednom rohu močí a skoro nemůže stát na nohou. Strážníci proto přistoupili ke kontrole dokladů a chtěli s ním vyřešit přestupek, kterého se dopustil.

„Muž sice doklady z kapsy vytáhl, ale vzápětí je hodil pod nohy strážníků. S výkřikem – „Chyťte si mě!“ začal muž utíkat. Po několika metrech ho hlídka dostihla. Opilec se snažil strážníky nakopnout a udeřit do hlavy,“ upřesnila jednání muže tisková mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Městští strážníci agresivního pětadvacetiletého Pražana za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali a předali Policii ČR. Muži bylo naměřeno přes jedno promile alkoholu v krvi.

Reklama

Výběr článků

Načítám