Hlavní obsah

Chvalčov se chystá na vítání ptačího zpěvu

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. května pořádají ornitologové jednu z mnoha akcí v rámci Vítání ptačího zpěvu. Sraz zájemců o účast je v 8 hodin ráno na autobusové zastávce u hotelu Říka v obci Chvalčov. Předpokládané ukončení akce je okolo 13. hodiny v Bystřici pod Hostýnem.

Foto: Jiří Šafránek

Na ornitologickou exkurzi si nezapomeňte vzít dalekohled, pevnou obuv a pláštěnku.

Článek

Z Říky bude exkurze vedena lesem kolem navrhované Přírodní památky Hadí kopec s cennými suťovými lesy, poté navštíví luční Přírodní památku Pod Kozincem a dále půjde podél Chvalčova až do bystřického parku Zahájené. Za příznivých podmínek proběhne i ukázka odchytu a kroužkování ptáků.

Účastníci exkurze se mohou těšit na pozorování skorců vodních a konipasů horských. Může se objevit i vzácný lejsek malý, strakapoud bělohřbetý nebo dokonce i datlík tříprstý.

Akci pořádají ve spolupráci Moravský ornitologický spolek, Ornis Muzea Komenského a ČSOP Via Hulín.

Akci pořádají ve spolupráci Moravský ornitologický spolek, Ornis Muzea Komenského a ČSOP Via Hulín.

V celé republice se uskuteční desítky akcí zaměřených na pozorování přilétajících ptáků. Na střední Moravě je pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO.

Reklama

Výběr článků

Načítám