Hlavní obsah

Chodce vezl na kapotě, od zraněného muže ujel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani chůze po přechodu nebyla pro jednadvacetiletého mládence bezpečná. V sobotu nad ránem ho právě tam srazilo auto. Bezohledný řidič ho navíc vezl několik desítek metrů na kapotě a nakonec od těžce zraněného muže ujel. Policisté ho ale dopadli hned druhý den.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Nehoda se stala v sobotu po druhé hodině ranní v Lanžhotě. "Řidič osobního vozidla vjel do protisměru a na přechodu pro chodce srazil jednadvacetiletého muže. Ten upadl na kapotu auta a šofér ho takto vezl ještě dalších 70 metrů. Poté zraněný chodec spadl na silnici. Řidič auta ho nechal bez pomoci a z místa ujel," konstatovala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Celý incident viděla naštěstí svědkyně, která okamžitě zavolala pomoc. Nešťastný mládenec skončil s těžkým zraněním v brněnské nemocnici.

Policistům se hned druhý den podařilo viníka najít a usvědčit. Teprve dvacetiletý muž bude stíhán za trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Celá věc zůstává nadále v šetření a je v kompetenci služby kriminální policie a vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám