Hlavní obsah

Čestice hostily 50. ročník volejbalového turnaje vesnických a zemědělských družstev

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 20. srpna a neděli 21. srpna se uskutečnil 50. ročník turnaje vesnických a zemědělských družstev mužů a žen ve volejbalu na hřištích TJ Sokol Čestice.

Foto: Martin Fletcher
Článek

Zahájení se zúčastnil předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník, který zavzpomínal na své dětství v Rychnově nad Kněžnou a celou svou životní volejbalovou cestu, dále Miroslav Vyhlídal předseda KSV a členové komise Václav Kobliha, Jiří Šlechta, Václav Židů, za Krajský volejbalový svaz předseda Václav Nidrle a za OVS Rychnov nad Kněžnou Miroslav Dolek.

Hostem akce byl senátor Miroslav Antl, který obdaroval hráče volejbalovými míči. Při zahájení předal předseda ČVS ocenění „Čestný člen ČVS" Miroslavu Charvátovi za dlouholetou práci ve prospěch volejbalu a poděkoval Bohuslavu Dvořákovi za 35 let ředitelování národního finále v Česticích.

Zeptali jsme se předsedy TJ Sokol Čestice Miroslava Charváta na to, kolik družstev se turnaje zúčastnilo a co všechno turnaj zajímavého přinesl.

„Turnaje se zúčastnilo 7 družstev mužů a 4 družstva žen. V ženách byl Královéhradecký kraj zastoupen družstvem Sokola Bílá Třemešná. V mužích reprezentoval kraj Sokol Chleny. Všechna družstva obdržela pěkné upomínkové ceny a diplomy. Družstva v obou kategoriích převzala poháry a první tři družstva medaile. Nejlepší hráči a hráčky upomínkové předměty. Pro letošní ročník byl zhotoven štít vítězů, kde jsou uvedeni všichni vítězové dosavadní 50leté historie,” sdělil Miroslav Charvát

Finále bylo hráno každý s každým na dva vítězné sety v kategorii žen a na dva hrané sety v soutěži mužů. Sobotní teplé počasí bylo ideální pro volejbal. Nedělní deštivé počasí naopak nedovolilo celou soutěž podle plánu dokončit. Bylo celkem sehráno 24 utkání a 51 setů. Poděkování patří rozhodčím Voslářovi a Myšákovi z kraje Královéhradeckého, z Pardubického kraje Kaštánkovi a z kraje Vysočina Švomovi, Kovářovi a z Prahy Jiřímu Šlechtovi a Václavu Koblihovi za bezproblémové rozhodování. Úlohy vrchního rozhodčího se úspěšně zhostil Václav Židů.

„Poděkování patří rovněž Královéhradeckému kraji za finanční podporu v rámci grantů. Český volejbalový svaz poskytl finanční příspěvek na dopravu účastníků, který byl všem družstvům vyplacen. Velmi oceňujeme pomoc starosty obce Čestice Petra Vondráčka, členů místních hasičů a příznivců sportu na přípravě a vlastním zajištění akce,” dodal Miroslav Charvát

Vyhodnocení 50. ročníku národního finále v Česticích:

Konečné pořadí mužů:

1. ČZU Praha (Kraj Praha) 2. TJ Dolní Benešov (Severomoravský kraj), 3. Tatran Hrušky (Jihomoravský kraj), 4. TJ Sokol Štoky (Kraj Vysočina), 5. Sokol Chleny (Královéhradecký kraj), 6. TJ Nivnice (Zlínský kraj), 7. TJ Hodslavice (Severomoravský kraj).

Konečné pořadí žen:

1. TJ Sokol Bílá Třemešná (Královéhradecký kraj), 2. TJ Sokol Kladruby (Plzeňský kraj), 3. TJ Sokol Křenovice (Jihomoravský kraj), 4. TJ Žichlínek (Pardubický kraj).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám