Hlavní obsah

Čeští a světoví běžkaři se na start závodu v Dolní oblasti Vítkovice postaví již popáté

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po necelém roce se nejlepší čeští a světoví lyžaři včetně domácích sportovců z dalších sportovních odvětví sjedou do Ostravy, kde se v sobotu 21. ledna rozběhne ČEZ City Cross Sprint 2017. Dějištěm pátého ročníku se stane Dolní oblast Vítkovice v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.1.2017 ČEZ City Cross Sprint 2017 se bude konat 21. ledna 2017 v Dolní oblasti Vítkovice. Ilustrační snímek z roku 2016.

Článek

V areálu bývalých ostravských oceláren opět vyroste zasněžená lyžařská trať. Závodit se bude opět na 450 metrů dlouhém osvětleném okruhu okolo auly Gong. I po letech prověřená hlavní trať však při každém ročníku doznává menších změn, které závod zatraktivní nejen divákům, ale i samotným lyžařům.

„Letos jsme pro diváky, ale i pro závodníky připravili lehkou obměnu trati v prodloužení startovní rovinky o 40 metrů, vyvýšeného staru a posunutí cílové pásky na konec startovní rovinky. Dosavadní oba mostní přejezdy budou zachovány,” informoval Martin Kráčalík, ředitel pořadatelské agentury Seven Days Agency, s. r. o.

„Letošní ČEZ City Cross Sprint navíc bude živě přenášet i Česká televize v hodinu a půl dlouhém přenosu, a to po závodu Světového poháru v biatlonu,” dodal Kráčalík

Závod ČEZ City Cross Sprint 2017 je oblíbený nejen mezi českými závodníky, ale pravidelně se do Ostravy sjíždějí i významní sprinteři ze všech koutů světa. Přestože se city sprint koná již v lednu a na reprezentanty čeká i řada dalších závodů, nebudou na startu chyběti špičkoví lyžaři z Polska, Slovenska, Itálie, Norska, Austrálie, Finska a Estonska. Na závod se chystá Dušan Kožíšek, Jan Bartoň a také Aleš Razým a další.

Připraven je i bohatý doprovodný program

Vše odstartuje ve 14.15 hodin vzdušná show akrobatického letce Martina Šonky, který diváky uchvátil již při minulém ročníku. Od rána bude také připravena biatlonová střelnice pro děti. Na programu se objeví také i slackline freestyle exhibice a bubenická show.

I letos proběhne biatlonová exhibice sportovních hvězd. Zúčastní se Martin Šonka, Vavřinec Hradilek, Tomáš Kraus, Michal Novotný nebo Petr Kraus. Přijede i David Svoboda, Jan Kuf, Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová.

ČEZ City Cross Sprint 2017 pořádá agentura Seven Days Agency, s. r. o. ve spolupráci s Dolní oblasti Vítkovice a v koordinaci a pod záštitou Svazu lyžařů České republiky.

Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Ostrava Tomáš Macura, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová a policejní prezident Tomáš Tuhý.

ČEZ City Cross Sprint je zařazen mezi významné akce města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Generálním partnerem závodu je skupina ČEZ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám