Hlavní obsah

Český pohár v házené žen získaly hráčky DHK Baníku Most

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 29. prosince se v hale Sareza v Ostravě-Přívoze odehrálo od 17 hodin finále Českého poháru v házené žen. Pohár pro rok 2014 získaly hráčky DHK Baník Most po suverénním herním výkonu. O vítězství se také zasloužila vynikající brankářka Dominika Müllnerová.

Foto: Josef Zajíc

Finále Českého poháru v házené žen pro rok 2014. Ostrava 29.12.2013

Článek

Hráčkám DHK Baníku Most se podařil úvod a v krátké době již vedly 5:1. Ostravské hráčky Sokola Poruba se ale nedaly a dotáhly skóre na rozdíl dvou gólů - 9:7. Pak se až do konce prvního poločasu podařila hráčkám Baníku šňůra vynikajících útoků zakončena brankou a tak do šaten hráčky obou týmů odcházely v brankovém stavu 13:7 ve prospěch Baníku Most.

Na počátku druhého  poločasu se podařilo hráčkám Baníku Most odskočit a ve 46 minutě již vedly 20:9. Narůstající brankový rozdíl uklidnil hráčky Baníku, které si utkání užívaly v klidu a pohodě. Stále se dařilo Müllnerové v brance a závěrečné minuty fanoušci Mostu skandovavali v Ostravě známé Baník, Baník. Ostravanky DHC Sokola Poruba hrály v plném nasazení, snížily brankový rozdíl na konečný stav 27:18 pro DHK Baník Most, vítěze Českého poháru v házené žen pro rok 2014.

V družstvu hostí se o branky rozdělilo 11 hráček s tím, že nejvíce branek (5) dala Hana Martínková. 

Z domácích hráček střílelo jen šest hráček. Dominovala Michaela Hrbková, která dala 9 branek.

Reklama

Výběr článků

Načítám