Hlavní obsah

Centrum Anabell usiluje o grant, nemocným anorexií či bulimií chce pomáhat i korespondenčním kurzem

Novinky, Eva Fryšarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomozte Centru Anabell, které nabízí pomoc osobám s poruchou příjmu potravy získat grant ve výši 45 tisíc korun. Finance půjdou na korespondenční kurz, který může být díky anonymitě důležitým prvním krokem nemocného anorexií či bulimií k léčbě.

Článek

Velký stud často brání osobám s poruchou příjmu potravy, aby vyhledaly odbornou pomoc. Takovým prvním kontaktem pro ně může být on-line korespondenční kurz, kdy nemocný komunikuje s terapeutem anonymně. 

Právě projekt Korespondenčního kurzu Centra Anabell s názvem Dobrá rada nad zlato byl vybrán do grantového programu Era pomáhá regionům. O podporu dárců se uchází za oblast velkého Brna a může získat grant až ve výši 45 tisíc korun.

Dárci, přičemž nemusí být pouze z okolí Brna, mohou přispět libovolnou částkou na speciálně zřízený účet, nebo tak snadno a rychle učinit díky funkci Klikni a daruj – online platební bráně. Zde jsou také veškeré informace o čísle účtu a přiděleném variabilním symbolu.

Vybírání prostředků bude ukončeno 6. ledna 2015 a poté Era rozdělí mezi šedesát projektů ve dvaceti regionech 2 milióny korun. Projekt, který v daném regionu vybere od svých dárců nejvyšší množství peněz, získá grant v hodnotě 45 tisíc korun, druhý 35 tisíc korun a poslední 20 tisíc korun.

Korespondenční kurz je anonymní poradenskou službou, kterou Anabell nabízí prostřednictvím internetu a e-mailové komunikace. Je určen osobám s poruchou příjmu potravy, které v současné době nemohou nebo nechtějí komunikovat s odborníkem telefonicky nebo tváří v tvář, ale chtějí svůj problém konzultovat.

V tabuizované oblasti poruch příjmu potravy, anorexie, bulimie, záchvatovitého přejídání a dalších, je velmi běžné, že se nemocný bojí se svým problémem svěřit a stydí se za něj.

Primárním cílem korespondenčního kurzu, který umožňuje opakovaný kontakt s poradcem, je provést klienta nebo klientku až k bodu, kdy vyhledá odbornou lékařskou pomoc tváří v tvář.

Reklama

Výběr článků

Načítám