Hlavní obsah

Byla to desetiletá jízda, která posunula naše životy jinam, říká zpěvák Josef Bouda

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Josef Bouda z formace Karel Gott revival Morava tvrdí, že Gottovy písně jsou mimořádné a že hudba a texty byly připraveny nebo vybrány pro toho nejlepšího ve střední Evropě. Proto nevěří, že by mohly jen tak omrzet nebo zestárnout, což se projevuje deset let i na vystoupeních tohoto revivalu.

Foto: archiv autora

Josef Bouda a Radek Verner - Karel Gott revival Morava.

Článek

Letošní rok slavíte deset let trvání vaší formace. Co všechno máte za sebou a na co jste třeba pyšný?

Nebyly žádné krize, problémy, starosti ani neshody. Byla to desetiletá jízda, která posunula naše životy jinam. Do vizitky jsme si dali jméno člověka, který je součástí mě samotného. Kdybych tuto skutečnost nepřijal nebo bych jí chtěl postupem let měnit, tak bych nikdy nemohl být věrohodný - minimálně v tom, co v podstatě každý den dělám. Věřte mi proto, že v těchto dnech vnímám vše, co se s Karlem Gottem děje, velmi intenzivně. Deset let formace Karel Gott revival Morava je výročím tisíců setkání s úžasnými lidmi - Moraváky, Slováky, Poláky či Němci, zkrátka s lidmi, co milují život, muziku, nadšení a nasazení. Je to výročí setkávání se s lidmi, kteří v nás věří, kteří na sobě nešetří a chtějí pro sebe a své hosty to nejlepší - pokud jde o hudbu (smích). Obešli jsme se bez prodejců, manažerů a bulváru. Bez lidí, kteří v nás věřili a věří, bychom se však neobešli. Jsem pyšný, že počet lidí, kteří v nás věří, roste.

Zpočátku letošního roku hrajete hodně na plesech, to pak asi hrajete vyloženě k tanci?

Musím neskromně říct, že takovou plesovou sezónu jsme ještě nezažili. Pořadatelé poznali, že se nedržíme jen Mistrova repertoáru a že si mohou ples, ve kterém je každá píseň odzpívána a odehrána na sto dvacet a více procent, vlastně tak, jako v rámci koncertního vystoupení, si může dovolit i nejmenší obec na kraji okresu. Osvědčila se nám plesová "trojka". Bratři Radek a Martin Vernerovi a já. Oni hrají a zpívají, já vlastně „jen“ zpívám, ale navíc tančím (smích). Hráli jsme motorkářům, hasičům, myslivcům, studentům i seniorům. Věřím, že si posluchači zaslouží to nejlepší. Věřím, že lidé rozeznají nepoctivost a šizení od nasazení a chuti odevzdat v rámci večera maximum.

Chystáte pro letošek turné či sérii speciálních narozeninových koncertů?

Naše výročí budeme vzpomínat všude, kam budeme mít možnost v letošním roce zajet. Jeden koncert navíc jsme oproti zavedenému kalendáři zařadili. Je to přímo výroční galakoncert, který proběhne 24. dubna v kasematech slavkovského zámku. Je na co vzpomínat a snad bude i s kým vzpomínat. Takový koncert jsme ještě nedělali, již nyní se na něj a jeho hosty těšíme. V rámci tohoto vzpomínání musím říct, že ještě před tímto koncertem zavzpomínáme na nejvýznamnější koncertní příležitost, která nás potkala v Dubaji. Tam se letos v dubnu vrátíme! Věřím, že se v letošním roce setkáme i s našimi přáteli na Slovensku, které se stalo naším druhům domovem. Všude připomínáme, že jsme československá formace z Moravy.

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=UVx_2OieM6w

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám