Hlavní obsah

Budoucím okruhovým šampionům půjčí i závodní vůz

Novinky, Vendula Brdičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účastníci soutěže Hledá se nový okruhový šampion, kterou organizuje Automotoklub Most s podporou Autoklubu České republiky pro mladé muže a ženy ve věku 15 až 27 let, nepotřebují „vlastní nářadí“.

Foto: Autoklub ČR

Budete závodit s Autoklubem ČR?

Článek

Přihlásit do soutěže se může každý občan ČR v dané věkové kategorii. Finanční nároky spojené s účastí jsou totiž právě díky Autoklubu ČR minimální, naopak výherní ceny více než lákavé.

Vítěz absolvuje jako jezdec závodní víkend obnoveného seriálu Octavia Cup v příštím roce. Jeho úspěšní rivalové, kteří skončí na 2. až 10. místě, získají volný vstup do okruhové školy autodromu. Další v pořadí až do 40. místa se pak mohou těšit na sportovní kemp s dvojnásobným vítězem evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petrem Fulínem. Ostatní účastníci soutěže dostanou vouchery společnosti AUTODROM MOST. Nikdo tak neodjede s prázdnou.

Nadcházející termíny 1. kola soutěže:

23. 07. 2016: 14.00 - 18.00.  14. 08. 2016: 09.00 - 13.00, 14.00 - 18.00. 19. 08. 2016: 09.00 - 13.00, 14.00 - 18.00.  26. 08. 2016: 09.00 - 13.00, 14.00 - 18.00. 06. 09. 2016: 14.00 - 17.00

Soutěž je čtyřkolová a probíhá na malém i velkém závodním okruhu autodromu Most. První kolo soutěže je dostupné pro všechny na základě vyplněné přihlášky v místě konání soutěže. Následujících tří kol je možné se zúčastnit pouze na základě vyhodnocení předchozího kola soutěže.

Výsledky z 1. a 2. kola budou vyhodnoceny na základě dosažených časů. Ve 3. kole jezdci absolvují čtyři zvlášť bodované disciplíny. V závěrečném 4. kole soutěže si účastníci vyzkoušejí jízdu v „ostrém“ voze Škoda Octavia III RS Cup. Každý z účastníků může využít i koučink pod vedením instruktorů sportovní jízdy zdarma. Jedním vozem může soutěžit více lidí. A naopak, jeden soutěžící může zkusit štěstí i s několika auty.

„Automobily jsme rozdělili do čtyř skupin podle poměru hmotnosti a výkonu. Takže kdo pojede s Felicií, nemusí mít obavy, že bude jeho výsledek porovnáván například s vozem Porsche. Z každé skupiny postupuje do druhého kola soutěže 25 účastníků podle dosaženého času, celkem tedy 100 lidí,“ vysvětlila členka výboru mosteckého automotoklubu a obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. „Je nám jasné, že ne všichni v této věkové kategorii mají své auto. Auto na divokou kartu zapůjčíme my,” láká adepty Svobodová.

Cílem soutěže je rozšíření povědomí o okruhovém motorsportu mezi širokou veřejnost i mládež při dodržení pravidel fair play.

„Chceme rozvíjet volnočasové aktivity mladých lidí, a to zejména jejich technické povědomí, fyzickou zdatnost, jakož i vůli podstoupit cestu od amatérského soutěžení až po opravdový vrcholový sport. Naší snahou je v neposlední řadě objevovat talentované jezdce, kteří by mohli využít svůj potenciál i pro jiné budoucí projekty v oblasti motorsportu,“ uvedla Svobodová.

Další motivací organizátorů je snaha o vymanění začínajících řidičů z virtuálního světa počítačových her. Řada mladých řidičů po získání oprávnění není podle Svobodové schopna reagovat na realitu na našich silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám